Navkljub deževni noči varčno z vodo, v veljavi tudi prepoved kurjenja

datum: 22.06.2022
kategorija: Novice

Foto: PGD Ajdovščina

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina z današnjim dnem prehaja iz priporočila o varčevanju na prepoved uporabe pitne vode za namene, ki niso primarna oskrba. Četudi je bila noč deževna, je zalog vode še vedno premalo. Prav tako je zemlja še vedno suha, zato je z današnjim dnem na našem območju razglašena tudi velika požarna ogroženost.

hubeljLetošnje poletje nam že daljše obdobje prinaša relativno visoke temperature z zelo malo padavin. Tla postajajo vse bolj suha, vode pa je v Hublju vse manj. Navkljub današnji deževni noči, se tla niso dovolj navlažila, prav tako je vodostaj Hublja še vedno izjemno nizek. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina zato poziva vse uporabnike vode, ki so priključeni na javni vodovod, da je z današnjim dnem  prepovedana uporaba pitne vode za namene zalivanja, polnjenja bazenov, pranja avtomobilov in vsaka druga uporaba, ki ne služi primarni oskrbi s pitno vodo. »Ukrepi so nujni zaradi izredno nizkega vodostaja in neugodnih vremenskih napovedi za prihodnje obdobje,« pojasnjujejo v ajdovskem komunalnem podjetju.

 

Premalo padavin in visoke temperature pa so tla naredila izjemno suha, zato je z današnjim dnem v veljavi tudi razglas velike požarne ogroženosti naravnega okolja na območju občine Ajdovščina. S tem je prepovedano kakršno koli kurjenje ali uporaba ognja v naravnem okolju. Upoštevajte pozive in preudarno ter previdno tako v naravi kot pri uporabi vode.