Knjižnica prehaja na poletni urnik

datum: 28.06.2022
kategorija: Novice

Lavričeva knjižnica bo v juliju in avgustu poslovala po poletnem urniku – z nekaj krajšim urnikom ob delovnih dneh, ob sobotah pa bodo zaprti. Vseeno pa bo poletje v knjižnici nadvse živahno, v teku sta akciji Poletavci, poletni bralci in Primorci beremo, v načrtu pa tudi kakšna poletna knjižna dogodivščina.

poletniLavričeva knjižnica Ajdovščina s 1. julijem prehaja na poletni urnik, bibliobus pa se že hladi na počitnicah, kjer ostaja vse do septembra. Osrednja knjižnica v Ajdovščini bo v juliju in avgustu odprta ob ponedeljkih, torkih in petkih od 10. do 18. ure, ob sredah in četrtkih od 8. do 16. ure, ob sobotah pa bo zaprta, zato pa bo vsako poletno soboto odprta podružnica knjižnice v Dobravljah. Poudariti velja, da ima ajdovska knjižnica že kar bogat fond e-knjig, ki so še posebej priročne prav za počitnice – bralnike si lahko naložite kar na vaše mobilne telefone. Člani knjižnice lahko izbiramo že med več kot 1.300 naslovi e-knjig. Po policah knjižnice in e-knjižnice lahko brskamo kar prek spleta.

Branje knjig nadvse učinkovito preganja dolgčas, ki se zna hitro prikrasti v teh dolgih in vročih poletnih dneh. Če imate željo in kanec volje za branje, nimate pa ideje kaj bi brali, so v Lavričevi knjižnici pripravili namige – bodisi v sklopu bralnih akcij, kot sta otroška Poletavci, poletni bralci in Primorci beremo, ki spodbuja k branju literature slovenskih avtorjev, bodisi so to vsakovrstni dnevni namigi za poletno branje na priročni stojnici pred izposojnim pultom. Pohvaliti pa velja tudi naše knjižničarke, ki s svojim poznavanjem včasih dajo občutek, da so prebrale prav vse knjige v knjižnici, predvsem pa vedno najdejo dobro priporočilo in pravi naslov za vsakogar. Prijetno poletje s knjigo vam želimo!