Bivši vrtički v zelenico, novi na Rusnah že bujno uspevajo

datum: 01.07.2022
kategorija: Novice

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je uredila zemljišče na Ribniku, kjer so pred selitvijo na Rusne gostovali vrtičkarji. Novi vrtički pa so že bujno ozeleneli in se kitijo s pisanim naborom zelenjadnic in cvetlic.

Območje na Ribniku je po selitvi vrtičkov na Rustje urejeno. Delavci Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina so parcelo temeljito očistili ostankov po vrtičkih ter uredili zelenico. Tudi sicer se tod načrtuje ohranjanje zelene površine, ki bo v prihodnosti tudi hortikulturno zasajena.

Na drugi strani regionalke, v soseščini 'najboljšega soseda' na Rusnah, pa bujno zelenijo novi vrtički. Prva sezona se je začela nadvse obetavno, gredice so pisane, porasle z vsakovrstno zelenjavo in cvetjem. V kratkem pa bosta ob vrtičke nameščeni še dve koriti z odlagalno površino.  

Vrtičkarji so bili zadnjih nekaj dni pošteno v strahu zaradi prepovedi zalivanja, ki pa je zdaj zgolj omejena, tako da bodo lepo negovani pomidori, paprike, bučke, kumarice, jagode …  lahko še naprej dobro uspevali. Zalivajmo v priporočenem času, izven vrhuncev rabe vode, torej pred 17.00 ali pa po 23.00. Vrtičku bo še najbolj godilo jutranje zalivanje z vnaprej pripravljeno, torej malo postano in od zraka segreto vodo. Vseeno pa bodimo solidarni ob trenutni situaciji in varčujmo z vodo. Prve obilnejše padavine so namreč napovedane šele za sredino prihodnjega tedna. Držimo pesti, da se napovedi uresničijo, dotlej pa bodimo složni in varčni z vodo ter omejimo porabo le za nujne potrebe.