Poskusni skoki tudi na malih dveh skakalnicah

datum: 02.07.2022
kategorija: Novice

Mineva dobro leto, odkar je Skakalni klub POK otvoril večjo izmed treh skakalnic, ki so zrasle v skakalnem centru na Kovku. V tem letu so s številnimi prostovoljnimi urami uspeli dokončati še preostali dve, najmanjši. Poskusne skoke so že izvedli, v drugi polovici pa na skakalnicah napovedujejo meddruštveno tekmovanje.

deloIzgradnja skakalnic na Kovku pod okriljem Skakalnega kluba POK je v polnem teku. Predani člani kluba in krajani namenjajo gradnji mnogo prostovoljnih ur. Zagon jim dajejo spodbudni rezultati nadobudnih mladih skakalcev, ki bodo s prvim skakalnim centrom na severnoprimorskem nedvomno veliko pridobili. Gradnja poteka v več fazah, vseskozi klubu stoji ob strani tudi Občina Ajdovščina, ki projekt finančno podpira. Doslej je Občina za skakalni center namenila nekaj več kot 150.000 evrov, 25.000 je rezerviranih v proračunu za prihodnje leto. Celotna investicija v skakalni center je ocenjena na 260 tisoč evrov. Poleg Občine gradnjo financirajo tudi okoliški podjetniki, veliko ur prostovoljnega dela pa v uresničitev izgradnje skakalnice opravijo člani kluba in domačini.

Lansko leto so otvorili največjo, 38-metrsko skakalnico. V letošnjem letu pa jim je uspelo dokončati tudi najmanjši dve pokK-8 in K-15. Skakalni center tako vse bolj dobiva končno podobo, še pa bo potrebno dela za končni izgled. Trener Mitja Velikonja izpostavlja: »Imamo še nekaj stvari za postoriti, sploh detajlov – dokončanje vodovodne napeljave, zaletnih ramp … Pa  dokončanje sodniškega stolpa, trenerskih tribun, čaka nas še dokončna ureditev razsvetljave … Seveda pa si želimo v prihodnjem letu zgraditi še klubske prostore, v kolikor nam bo občina še naprej tako lepo stala ob strani.« Konec junija so s prvim treningom otvorili še manjši dve skakalnici, računajo pa tudi na prvo meddruštveno tekmovanje na novih skakalnicah na Kovku. »Če se bodo zadeve razvijale v pravo smer pa imamo na našo tekmo obljubljen kar precejšen obisk tekmovalcev iz preostalih klubov Slovenije ter iz tujine,« napoveduje trener. Trenutno v klubu trenira 8 skakalcev in 1 skakalka, ki prihajajo z Gore, Zadloga, Ajdovščine in Ceste. Za njihovo pripravo skrbita dva trenerja – Danilo Pudgar in Mitja Velikonja. Gonilna sila razvoja skakalnega centra, predsednik SK POK Igor Polanc, pa predano bdi nad celotno investicijo – spodbuja in motivira prostovoljce, da bi kar se da najhitreje prišli do končne podobe sodobno urejenega centra.