Žur desetletja

datum: 01.07.2022
kategorija: Novice

Inštrumenti so že zloščeni, glasovi naoljeni, oder na placu postavljen. Še nekaj ur manjka do žura desetletja, do Koncerta generacij, ki bo popestril prva dva topla julijska dneva tega poletja. Koncert je darilo vseh ajdovskih bendov – nekdanjih in današnjih – Ajdovkam in Ajdovcem. Oba večera se pričenjata ob 19. uri, že uro prej pa se odpira degustacija vin domačih vinarjev. Koncert generacij je namenjen vsem generacijam, se vidimo na Lavričevem trgu!

koncertVse je pripravljeno za dvodnevni žur desetletja, dobesedno – takšno zabavo nam ajdovske glasbenice in glasbeniki privoščijo le vsakih 10 let. Letošnji koncert, četrti po vrsti, bi se sicer moral odviti že v letu 2020, zaradi očitnih razlogov pa se je čakalo na primernejši čas. V zraku je torej veliko pričakovanje, nad Lavričevim trgom pa tudi že velika disko krogla, ki napoveduje dobro zabavo za vse generacije in brez vstopnine. Na obeh koncertih bo skupaj nastopilo kar 27 domačih zasedb!! Težko je izpostavljati katerokoli, saj so prav vse skupine vredne pozornosti – bodisi aktualni mladi bendi, ki osvajajo nacionalne glasbene lestvice, bodisi spoštovanja vredni ansambli iz enih drugih časov, ki so zadnje mesece polirali svoje inštrumente in na vse pretege vadili stare hite za to enkratno priložnost.Glasbeniki so za promocijo koncerta skupaj posneli tudi skladbo Generacija, ki je že osvojila mnoga ušesa. Prisluhnete ji lahko tule: https://fb.watch/d_q7FuXBcX/. Oba koncertna večera se pričenjata ob 19. uri, že uro prej pa se odpira tudi degustacija vin vipavskih vinarjev v organizaciji Zavoda 

koncertza turizem Vipavski Križ. To je še ena novost letošnjega festivala, ki bo lepo popestrila dogajanje. Vinarji bodo na prizorišču do mraka, cena za kozarec, s katerim bo mogoče ves čas trajanja pokušati domača vina, bo 10 evrov. Očeta letošnjega festivala sta Jure in Ranjoe, znana ajdovska glasbenika. Trdo sta garala, da je vse pripravljeno za nocoj. Oba bosta tudi nastopila, Jure kar v dveh znanih domačih zasedbah, Ranjoe pa bo poleg lastnega nastopa še odvodil sobotni večer, medtem ko bo nocoj bende predstavljala brhka Mateja Rosa.

Lavričev trg bo torej ta konec tedna povsem namenjen zabavi, ob večerih se skozenj ne bo mogoče zapeljati z avtomobilom, organizatorji in obiskovalci dogodka tako računamo na razumevanje. Predvsem pa smo v pričakovanju ene dobre zabava na ajdovskem placu, žura desetletja od generacij ajdovskih bendov za vse generacije Ajdovk in Ajdovcev!