Zajtrk na Ajdovski tržnici

datum: 10.08.2022
kategorija: Novice

Druga sobota v avgustu bo spet tista sobota, ko bo dogajanje na Ajdovski tržnici nadvse pestro. Tokrat bodo ponudniki posebej predstavljali zdrave, okusne, lokalno pridelane dobrote, ki jih lahko vključite v svoj zajtrk. Na tržnici si bo namreč moč pripraviti zajtrk po lastnem okusu.

zajtrkPrenovljena Ajdovska tržnica postopno dobiva vse bolj živahen utrip. Lepo obnovljeni notranji prostori tržnice, ki so po prenovi tudi hlajeni in opremljeni s hladilnimi prodajnimi pulti, ponudnikom in kupcem nudijo bolj prijazne pogoje tudi v tako imenovanih pasjih dneh. Tudi zato Ajdovska tržnica letos doživlja svoj preporod in vse bolj privablja – tako ponudnike kot obiskovalce.

Že od začetka je posebej živahna vsaka druga sobota na Ajdovski tržnici, ko je poleg razširjene ponudbe obiskovalcem na voljo tudi posebno dogajanje. Tokratna druga sobota 13. avgusta med 8. in 10. uro vabi na zajtrk. Znani ponudniki, ki ponujajo zelo različne lokalne pridelke in izdelke, vabijo, da okusimo izbrane dobrote, primerne za zajtrk. Poletje se počasi izteka, začelo se bo novo šolsko leto in počasi se bomo vrnili v običajni življenjski ritem. Predlogi za zdrav in okusen zajtrk so zato v tem času posebej dobrodošli. Domač kruh, mleko in mlečni izdelki, sadje, marmelade in sokovi, med ter zeliščni izdelki so nepogrešljiv temelj dobrih zajtrkov. Okusno pripravljeni in ponujeni s ščepcem domišljije pa nas zjutraj še bolj uspešno pritegnejo k mizi, da se z zdravo energijo oskrbimo za nov delovni dan.

Morda se premalo zavedamo, v kako rodovitni in okusov polni dolini živimo. To razkošje nam je trikrat v tednu na voljo na Ajdovski tržnici v najboljši obliki. Naravnost z drevesa, z njive in vrta, iz rok tistega, ki jih je pridelal in spremenil v slastne dobrote. Uživajmo v tem razkošju in obiščimo Ajdovsko tržnico. Tu srečamo sokrajane, znance in prijatelje. Posebej ob sobotah je jutranji obisk tržnice v starem mestnem središču najlepši začetek sproščenega konca tedna.