Na Gregoričevi zabrneli stroji za nadstandardna stanovanja

datum: 20.09.2022
kategorija: Novice

Stanovanjska gradnja je v Ajdovščini v polnem razmahu. Poleg gradbišč za vila bloka ob Hublju in na Ribniku so stroji zabrneli še za gradnjo nadstandardnih stanovanj na Gregorčičevi ulici. Investitor, podjetje PRIMINVEST Inženiring d.o.o, bo tam zgradil moderno zasnovano stavbo z osmimi nadstandardnimi stanovanji, garažo in poslovnimi prostori. Objekt bo končan predvidoma do jeseni prihodnje leto.

gregorčičevaModerna zasnova in prepričljiv dizajn bo odlikoval stanovanjsko gradnjo na Gregorčičevi ulici, ki bo stala nasproti nekdanjega lesnega velikana Lipa. Investitorji, podjetje PRIMINVEST inženiring d. o. o., so skupaj z arhitekturnim birojem ARHIMETRICS zasnovali moderno stanovanjsko stavbo z nekoliko neklasičnimi detajli. Ta moderna zasnova izhaja predvsem iz drugačnega arhitekturnega ovoja stavbe, kjer bo strojno obdelan beton zamenjal klasično fasado, kot smo jo vajeni na stavbah v Ajdovščini. Prednosti take fasade je več, izpostavljajo investitorji, predvsem pa njena obstojnost in odpornost, notranjost pa prežeta z odprtostjo in naravno svetlobo. Moderna zasnova arhitekturnega ovoja pri tej stavbi namreč ne zmanjšuje gregnaravne osvetlitve prostorov, ampak jim prav nasprotno omogoča prost pretok naravne svetlobe in na tak način uporabniku zagotovi naravno in udobno bivanje. Stavba bo nudila osem nadstandardnih stanovanj z notranjo površino od 70 m2–111 m2. Poleg bivalne površine bo stanovalcem pripadalo lastniško parkirno mesto in servisni prostori v pritlični etaži (klet, shramba). Na voljo bodo tudi inovativno zasnovani balkon, terasa in lože, kar daje stavbi še dodatno piko na i.

Investitor je že pričel z gradbenimi deli, izkop je že opravljen, načrtuje se, da bo stavba nared do septembra 2023. Za prodajo bo skrbela nepremičninska agencija Renes d. o .o.