Z mladimi obarvan teden

datum: 24.09.2022
kategorija: Novice

Predzadnji septembrski teden je v Ajdovščini minil s številnimi aktivnostmi za mlade. Odvil se je dogodek Mladi in Castra, na kateri je 280 učencev iz ajdovske in vipavske občine spoznavalo raznolike poklice. V petek pa je Mladinski svet Ajdovščina priredil še Dan mladih s kafe-tarnico, na kateri je na vprašanja mladih odgovarjal župan Tadej Beočanin.

alenkaV tem tednu je bilo v Ajdovščini nadvse živahno. Regijska razvojna agencija ROD je priredila dogodek Mladi inCastra, na katerem je gostila devetošolce z ajdovske in vipavske občine. Mladi so imeli priložnost skozi igro spoznavati številne poklice in se vključiti v različne procese dela. Direktorica regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina, Brigita Habjan Stolfa pojasnjuje: "Namen tega dogodka je na interaktiven, zanimiv način v zelo neformalnem okolju s kakovostnimi profesionalnimi mentorji predstaviti poklice, z mentorji in podjetniki, ki s terena vedo, na kakšen način posel deluje na terenu." Mladi so spoznavali raznolike poklice, od novinarstva, šiviljstva, arboristike, mehatornike in podobno.  Dobrodošel dogodek za vse mlade, ki se še odločajo, na katero nadaljnjo izobraževalno pot naj se podajo.

tadejMladinsko obarvan teden je zaokrožil še Dan mladih, ki ga organizira Mladinski svet Ajdovščina, na katerem so se predstavile mladinske organizacije, ki ponujajo raznolike ugodnosti na mlade. Dogodka se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin, ki je na Kafe-tarnici z veseljem odgovarjal na vprašanja mladih.

Priložnosti za mlade se bodo odvile tudi drugi konec tedna, ko bo na vrsti InCastra, ki bo 30. septembra v prvi vrsti  namenjan šolajoči se mladini, torej učencem 8. in 9. razreda, dijakom strokovnih-tehničnih šol in brezposelnim. Zanje bodo organizirani vodeni ogledi in predstavitev dejavnosti, vezanih na delo podjetij. Več informacij na: InCastra.