Razlivale so se meteorne vode

datum: 26.09.2022
kategorija: Novice

Prostovoljni in poklicni gasilci so imeli minuli konec tedna kar nekaj dela. Predvsem so prečrpavali vodo. Zaradi obilnih padavin in ne prav dobro očiščenih jaškov so se razlivale meteorne vode, medtem ko so reke za sedaj še v svojih strugah.

Kar nekaj opravkov so imeli pripadniki PGD Ajdovščina, GRC Ajdovščina in občinskega štaba Civilne zaščite minuli konec tedna. Zaradi preobilice padavin je težave povzročala predvsem meteorna voda, ki je ne prav dobro očiščeni jaški niso uspeli požirati. Tako so imeli poplavo v spodnjem delu Budanj, kjer je meteorna voda zalila cesto. Prav tako se je zlivala po hribu in ogrožala objekte. Gasilci so sproti reševali situacijo, predvsem s preusmerjanjem vode mimo objektov in izčrpavanjem. V Ajdovščini je voda vdrla v hišo na Lavričevi cesti, gasilci so tok vode preusmerili in iz hiše izčrpali vodo.

Pred nami je moker teden, padavine se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih dneh, kar zna povzročati dodatne težave. Reke so za sedaj še v strugah, vendar so vodostaji zelo visoki, vode so tik pred razlitjem. Obnašajmo se samozaščitno, sami očistimo vodne poti okoli naših objektov ter zaščitimo območja, kjer se ob visokih vodah običajno pojavljajo težave. Če potrebujete vreče s peskom za zaščito, se obrnite na GRC Ajdovščina. In pazite nase!