Mednarodna nagrada za spodbujanje podjetništva Regijski razvojni agenciji ROD

datum: 24.10.2022
kategorija: Novice

Na zaključnem dogodku konference Go Global Awards v Estoniji je bila Regijska razvojna agencija ROD razglašena za prejemnico pomembne mednarodne nagrade: Entrepreneurship Enablement Award for 2022 – nagrade za spodbujanje podjetništva. V mednarodni konkurenci sorodnih institucij je komisijo prepričal »Program za spodbujanje gospodarstva in podjetništva«, ki ga ROD pripravlja skupaj z Občino Ajdovščina.

brigitasOd 19. do 21. oktobra je v estonskem Talinu potekala mednarodna konferenca »Go Global Awards«. Dogodek je bil namenjen najbolj inovativnim svetovnim proizvajalcem, predelovalcem in izvoznikom izdelkov in storitev, predstavnikom vladnih organov, trgovinskih združenj, podjetij tveganega kapitala in finančnih institucij iz območja Evrope, Anglije, ZDA in bližnjega vzhoda. Gostiteljica, država Estonija, je najuspešnejša država na področju digitalizacije javne uprave. Je ena prvih, ki je uvedla digitalno identiteto in je država z največ zagonskih podjetij na prebivalca v EU. RRA ROD se je konference v estonski prestolnici udeležila na povabilo organizacijskega odbora Go Global Award - International trade council in države gostiteljice.

brigitaaEkipa RRA ROD je bila aktivno udeležena v različnih delih konference. Skupaj z razpravljavci iz različnih evropskih držav so sodelovali na panelu z naslovom »Doing business in Europe« (»poslovati v Evropi«). V razpravi so predstavili program Upravljanje regionalnih investicijskih priložnosti Slovenije, ki ga vodijo za našo regijo. Izpostavili so program Invest in Ajdovščina kot primer dobre prakse za spodbujanje investicij in razvoj gospodarstva na lokalni ravni, in pomembnost strateškega sodelovanja med razvojno agencijo, občino in nacionalno ravnjo za razvoj podjetništva. Kot žiranti so sodelovali v ocenjevalni komisiji START-UP-ov (mlada podjetja). Na B2B sestankih (»business to business« sestanki) pa smo iskali priložnosti za skupna sodelovanja tako na področju investicij kot na področju novih razvojnih projektov. Vse aktivnosti so več kot uspešno zaključili. Saj jim je na gala zaključku konference komisija mednarodnega združenja Go Global Award v kategoriji spodbujanja podjetništva podelila nagrado Entrepreneurship Enablement Award for 2022. V mednarodni konkurenci sorodnih institucij je komisijo prepričal Program za spodbujanje gospodarstva in podjetništva, ki ga skupaj s Občino Ajdovščina pripravljajo in izvajajo v zadnjih nekajletih.

nNagrado je v domače mesto prinesla direktorica RRA ROD, Brigita Habjan Štolfa, in ob tem poudarila, da je ob robu vseh naštetih aktivnosti ključnega pomena vključitev agencije, občine in regije v mednarodno mrežo enako mislečih, ki se medsebojno podpirajo, delijo ideje, ustvarjajo partnerstva in gradijo na obstoječem znanju in povezavah. »Prepričani smo, da bomo na ta način nadaljevali zastavljen razvoj tako lokalnega, regionalnega okolja in kot tudi razvoj razvojne agencije  kot institucije,« je še dodala.  

Čestitke ekipi ROD-a za izjemen uspeh in mnogo zagona tudi v prihodnje!