»So razlogi za optimizem!«

datum: 20.11.2022
kategorija: Novice

V letu 2020 je pol stoletja obeležilo podjetje Šček transport, v letu 2021 Frizerska in kozmetična hiša Mira, letos pa 50-to obletnico praznuje podjetje Avto Batič. Čestitke!

V petek zvečer je v Dvorani prve slovenske vlade potekala tradicionalna slovesnost Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, s podelitvijo priznanj obrtnikom jubilantom, ki so okroglo obletnico delovanja obeležili v zadnjih treh letih. Tako je bilo podeljenih kar 163 priznanj za 10, 20, 30, 40 in celo 50 let delovanja. V letu 2020 je pol stoletja obeležilo podjetje Šček transport, v letu 2021 Frizerska in kozmetična hiša Mira, letos pa 50-to obletnico praznuje podjetje Avto Batič. Čestitke!

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije je s priznanjem nagradila gostilno Pri izviru Hublja, priznanje je izročil predsednik slovenske obrtne zbornice Blaž Cvar. Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina, ki danes šteje skoraj 700 članov v 18 obrtno-podjetniških sekcijah, odlično povezuje obrtnike in podjetnike obeh zgornjevipavskih občin že več kot 40 let. Minuli petek so se zbrali na tradicionalni svečani prireditvi. Zbrane je najprej pozdravil predsednik ajdovsko-vipavske zbornice David Pizzoni, vesel svečanega dogodka po dveh, za obrtnike trdih letih stalnega prilagajanja na razmere, ki pa sta prineseli pomembne izkušnje za poslovanje v zahtevnih okoliščinah. Opozoril je tudi na nove izzive v gospodarsko negotovi prihodnosti, ki jo nakazuje burno politično dogajanje v Evropi. Pohvalil pa je pozitivno dogajanje v naši lokalni skupnosti: »Gradnja novih poslovnih con v zadnjih letih, razvoj gospodarstva in rast inovativnih podjetij, ki so priznana v svetovnem merilu, so razlogi za optimizem.« Poudaril je inovativnost in iznajdljivost domačega obrtništva in podjetništva, ki tako lahko konkurira najboljšim na svetu ter izrazil zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju in podpori obeh Občin. S svojo prisotnostjo je slovesno dogodek domače zbornice počastil direktor Obrtne zbornice Slovenije Danijel Lamperger: »Ponosni smo na našo najbolj uspešno območno zbornico, ki ima kljub majhnosti občine skoraj 700 članov in se uvršča na 6. mesto med vsemi 62 območnimi zbornicami.« Priložnost obiska je izkoristil tudi za izročitev jubilejnega priznanja v imenu Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS tradicionalni in priznani ajdovski gostilni Pri izviru Hublja.  

Osrednji namen svečane slovesnosti pa je bila podelitev jubilejnih priznanj obrtnikom, ki so v letih 2020, 2021 in 2022 obeležili okrogle jubileje. V tem obdobju je okroglo leto delovanja zaznamovalo kar 163 domačih obrtnikov in podjetnikov, vsako leto po eden celo častitljivih 50 let! Leta 1970 je Vojko Šček kupil svoj prvi kamion in se lotil avtoprevozniške dejavnosti, podjetje Šček transport, ki je v letu 2020 obeležilo pol stoletja, ima danes v svojih garažah osem tovornih vozil. Leto kasneje, 1971, je svoje podjetje Predsednik zbornice David Pizzoni je v imenu vseh članov strokovnemu sodelavcu Marku Rondiču izročil zahvalo. ustanovila Slava Hrovatin, dobro ime Frizerske in kozmetične hiša Mira, ki je 50 let obeležila lani, odlično ohranja mlajši rod. V letu 1972 pa je Marjan Batič v majhni delavnici začel odlično zgodbo danes sodobnega prodajno servisnega avtomobilskega centra Avto Batič.

Ajdovski obrtniki pa so se s posebnimi priznanji zahvalili še direktorju Zdravstvenega doma Ajdovščina Egonu Stoparju, za odlično odzivnost in razumevanje potreb obrtnikov v času epidemije koronavirusa. Posebno priznanje za vestno in strokovno nadzorovanje delovanja zbornice je prejela predsednica Nadzornega odbora Milena Ličen. Presenečenje večera pa je bilo še eno, iz srca izročeno posebno priznanje, zahvala dolgoletnemu in nadvse prizadevnemu strokovnemu sodelavcu ajdovske zbornice, Marku Rondiču, ki je s svojim velikim razumevanjem potreb pogonski stroj domačega obrtno-podjetniškega združenja.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj.