V Podkraju nared še ena Moja pobuda

datum: 29.11.2022
kategorija: Novice

Projekt Moja pobuda se uresničuje po začrtanem planu. V Podkraju so se pred kratkim razveselili postavitve informativne table, ki obiskovalce nagovarja k spoznavanju pohodnih in kolesarskih poti, ob tem pa pridobili še kozolec z napisom »Dobrodošli!« na začetku vasi. Še en projekt iz Moje pobude pa bo v Podkraju nared do pomladi.

gZ uvedbo participativnega proračuna – Moja pobuda – se je v Ajdovščini izoblikovala možnost soodločanja in aktivnega vključevanja v projekte, pomembne za celotno skupnost. V že treh uspešno izpeljanih izvedbah so občanke in občani dokazali, da imajo veliko izvirnih idej, z uresničitvijo katerih je naša skupnost ogromno pridobila.

Pred kratkim so že drugo pobudo uresničili v Podkraju, kmalu pa bo nared še tretja. Pridobili so informativno tablo z zbranimi pohodnimi in kolesarskimi potmi. Druga pridobitev – lesen kozolec – pa je postavljen ob prihodu v vas in pozdravlja obiskovalce z napisom »Dobrodošli«. Vrednost pobude je znašala 5000 evrov, krajani so prispevali vsebine za oblikovanje table ter sodelovali pri vseh fazah izvajanja pobude. To je v dveh letih že druga uresničena pobuda, ki bo dopolnila prostor za druženje. Slednji je bil prav tako z Mojo pobudo v Podkraju urejen pred dvema letoma, v kratkem pa bo prav tako s participativnim proračunom pridobljen še lično zasnovan lesen objekt za druženje z asfaltacijo dostopne poti.