Obdarujte ustvarjalno!

datum: 06.12.2022
kategorija: Novice

Kam v Ajdovščini po ustvarjalno božično-novoletno darilo? Kreativnih idej ne manjka v ateljeju Stvari, dobrodošli v Lični hiši, predpraznične dni pa bo popestrila tudi prodajna razstava umetnin in rokodelskih izdelkov v Lokarjevi galeriji, od 10. do 23. decembra. Še vedno pa je dovolj časa tudi za lastno ustvarjalnost, iz katere nastanejo najdragocenejši darovi.

fČe še nimate prav nobene ideje, potem bo na mesto obisk ateljeja Stvari na Gregorčičevi ulici (bivši Malik). Tu so se resnično bogato založili z vsakovrstnimi prazničnimi umetniškimi in rokodelskimi izdelki. Tu boste našli praktična in uporabna vsakovrstna darilca – od nizkocenovnih do dragocenih, od takih za rabo do takih za šalo, iz vsakovrstnih materialov – lesa, kovine, tekstila, volne, keramike …  Izdelke vam bodo rokodelke in rokodelci, ki se v ateljeju izmenjujejo tudi kot prodajalke in prodajalci, lepo predstavili, vam pomagali pri izbiri, na koncu pa tudi lepo praznično zavili. Obiščite jih, odprti so vsak delovni dan popoldan, ob sobotah pa dopoldan. Všečkajte jih na Facebooku.

 

hK prazničnim nakupom vabi tudi galerija Lična hiša, do konca letošnjega leta še na stari lokaciji, do koder dostopate po stezici mimo ajdovskega TIC-a. V Lični hiši so na voljo Polonine in Davidove umetnine, pa tudi umetniški in rokodelski izdelki drugih ustvarjalcev. Po novem letu se Lična hiša seli nekaj vrat naprej po ulici, iz Prešernove 7 a na Prešernovo 17. V manjšem prostoru se ohranja prodajna galerija in izdelava okvirjev, medtem ko delavnice in razstavna dejavnost čakata na prostorsko boljše čase. Pobrskajte po spletni strani galerije.

Posebno prijazno presenečenje letošnjega prazničnega decembra pa je napoved prodajne razstave v Lokarjevi galeriji. Društvo likovnih umetnikov severne Primorske letos prvič prireja tovrstni praznični dogodek, z namenom popestritve predprazničnega dogajanja. Razstava se odpira v soboto, 10. decembra, in bo odprta vse do Božiča. Umetniki razstavljavci, člani DLUSP obljubljajo, da če se bo »prijel« bo postal tudi tradicionalen.  Lokarjeva galerija na Facebooku.

No, če ste z darili radi praktični, potem vas prijazno vabimo na Ajdovsko tržnico – v soboto, 10. decembra, bo še posebej bogato založena z izdelki, ki so lahko tudi odlično/okusno božično-novoletno darilo.