Tekaški preizkušnji že v drugo zagodlo vreme

datum: 18.01.2023
kategorija: Novice

Športno društvo Tekači Vipavske doline so nameravali to soboto, 21. januarja izpeljati ultratekaški izziv 100 ob Mrzli reki, že šesti zapored. 275 prijavljenih tekmovalcev, tudi iz tujine, je z veliki pričakovanji čakalo preizkušnjo ob Mrzli reki, a je žal tudi tokrat vremenska napoved neugodna, zato so organizatorji tek velikih preizkušenj odpovedali in ga prestavili na oktobrski termin.

zŠportno društvo Tekači Vipavske doline že šestič zapored organizira ultra tekaški dogodek 100 ob Mrzli reki. Načrtovana tekaška preizkušnja je bila z decembra prestavljena na to soboto, 21. januarja, a je žal tudi tokrat prestavljena. Napovedani so močni sunki burje, zato so se organizatorji to soboto odločili prireditev odpovedati in jo prestavili na 8. oktober. Napovedana je bila sicer bogata, tudi mednarodno obarvana udeležba. Prijavljenih je kar 275 tekmovalcev iz sedmih držav, od tega 105 posameznikov in 170 tekmovalcev v štafetah. 18 tekmovalcev bi se borilo za naslov državnega prvaka/prvakinje v teku na 100 kilometrov. Tek velikih preizkušenj je uvrščen v tekmo Atletske zveze Slovenije in bo prinesel tudi laskavi naziv Slovenski ultramaratonec in ultramaratonka leta 2022. »Letos si štejemo v čast, da je naše tekmovanje odmevno tudi pri tekačih iz tujine, saj imamo mednarodno udeležbo tekačev, na startni listi tekmovalce iz 7 držav, (Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Francije, Švice in Češke), pa tudi priznana imena mednarodne in Slovenske ultra tekaške scene. Upamo, da nam bodo tako tekači kot navijači ostali zvesti in nas oktobra obiskali v čim večjem številu,« sporočajo organizatorji, ki so bili primorani že v drugo sprejeti težko odločitev, pogojeno z neugodnimi vremenskimi pogoji.  

Tekači se bodo v oktobru pomerili na 5 kilometrskih ravninskih krogih ob sotočju mrzlih rek Hublja in Vipave na ultra razdaljah: 100, 75 in 50 km.  Za organizacijo takega dogodka je potrebnih kar okrog 100 prostovoljcev, prijavljeni so iz vseh koncev Slovenije. Njihov prispevek dogodku je izjemnega pomena, saj poleg tega da skrbijo za vse potrebno iz organizacijskega vidika ustvarjajo ob progi tudi odlično vzdušje. Vse podrobnosti velike tekaške preizkušnje bodo znane naknadno, upajmo, da bo vreme tokrat zdržalo – kot pravijo, v tretje gre rado.

Več informacij:

Spletna stran 100 ob Mrzli reki

Facebook 100 ob Mrzli reki

Instagram 100 ob Mrzli reki

Športno društvo Tekači Vipavske doline