Tretji nastop kosovelovskega podmladka

datum: 20.01.2023
kategorija: Novice

V župnijski cerkvi sv. Justa na Ustju se bosta v soboto, 21. januarja ob 19. uri, z božičnim programom predstavila Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel in pa Vokalni tercet Sestre Kobal.

koncertMešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel pod vodstvom Petre Habjanič Gregorc deluje od lanskega septembra. Gre za podmladek 'članskega' zbora v mešani zasedbi in je sestavljen iz dijakinj in dijakov ter študentk in študentov Vipavske doline. Sestav ima namen zapolniti praznino oziroma prehod od osnovnošolskih zborov do 'odraslih' zborov. Dejstvo je, da srednješolskih zborov skorajda ni in tako se v tej za pevski razvoj občutljivi (in pomembni) fazi veliko pevk in pevcev izgubi. Seveda pa si tudi moški zbor Srečko Kosovel na ta način prizadeva pomladiti vrste. Krstni nastop je mladinski zbor uspešno izvedel 26. decembra v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ajdovščini in ga ponovil 7. januarja v Koštaboni.

V mladinskem zboru prepevajo tudi tri sestre Kobal z Ustja, ki bodo program božičnih pesmi v domači cerkvi dopolnile s samostojnim nastopom.