Počitniško

datum: 06.02.2023
kategorija: Novice

Vstopili smo v drugi teden zimskih počitnic, teden sprostitve za šolarje iz naše regije. Klanci na Gori so pobeljeni, zabavne dogodivščine pa se najdejo tudi v dolini. Četudi z občutnejšim mrazom, preživite počitnice prijetno, na toplo vabi Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina s paketom počitniških delavnic.

zimskeTeden dni sprostitve za šolarje je pred nami. Mnoge družine ga izkoriščajo za zimska letovanja na snegu ali v termah, veliko otrok pa si bo zabavo našlo kar v okolici doma. Gora kliče s pobeljenimi klanci, ki so imenitni za sankanje, medtem ko v dolini že nekaj časa cingljajo zvončki, največ jih je ob reki Vipavi, kjer so tudi lepo urejene pohodne poti.

Za organizirano ustvarjalno počitniško zabavo pa je tudi letos poskrbelo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina. Paket počitniških delavnic so naslovili Zimske umetnije, potekale bodo ves teden, razen praznične srede, med 9. in 11. uro, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih v Palah. Na ustvarjalnih delavnicah bodo otroci izdelovali piškotke za ptice, okrasili Hišo mladih, se prešerno smejali in šemili, se igrali in prepevali. Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 10. leta, nanje se je potrebno prijaviti vnaprej. Prvi del, danes in jutri, je že napolnjen, še nekaj pa je prostora za četrtkove in petkove delavnice. Več informacij in prijave na spletni strani MDPM Ajdovščina.