Za prvi maj na Goro, drevi pa na kresovanje

datum: 30.04.2023
kategorija: Novice

Godba in pesem sta nato odmevali na Gori, kjer je v Tihi dolini potekalo tradicionalno prvomajsko praznovanje.

Društvo Gora je obudilo tradicijo prvomajskega srečanja na Gori. Tudi letos vabijo v ponedeljek, 1. maja na Predmejo v Športni park, kjer bo potekalo družabno srečanje s proslavo in zabavo z ansamblom Nemir. Prireditev bo v šotoru, vreme zato ni ovira – vabljeni na prvomajsko srečanje, na voljo so tudi brezplačni avtobusni prevozi.

prvi majDruštvo Gora vabi na tradicionalno praznovanje Praznika dela - 1. maja - na Predmeji. Praznovanje se bo pričelo ob 15. uri z druženjem udeležencev in obiskovalcev prireditve v Športnem parku Tiha dolina. Ob 16. uri se prične kulturni program praznovanja – slavnostni govornik bo Rajko Likar, občinski svetnik, pozdravni nagovor bo pripadel podžupanu Mitji Tripkoviću. Kulturni program bodo oblikovali Moški pevski zbor Vinograd in nastop trobilnega kvarteta Pihalnga orkestra Burja Ajdovščina. Od 17. ure dalje pa bo zabava z ansamblom NEMIR. Vabljeni!

Še pred prvim majem pa prijazno vabljeni na kresovanje v grajsko obzidje pod okriljem tabornikov ROD Mladi bori. Pričenjajo ob 20. uri.