Predpraznična vročica

datum: 04.05.2023
kategorija: Novice

Jutri je 5. maj, za občanke in občane Ajdovščine prazničen dan. Praznik bomo obeležili s proslavo in koncertom zasedbe Perpetuum Jazzile na Lavričevem trgu. Tik pred svečanostjo bodo z Lavričevega trga štartali tekači UTVV. Živahno bo v mestu, zaradi tekov bodo v večernem času tudi zapore nekaterih cest, prometna gneča, predvsem na mestnih parkiriščih, pa se pričakuje tudi zaradi prireditve. Vzemite to znanje in si zagotovite pravočasen prihod na dogodek!

radioAjdovščina je odeta v slovesno podobo, zastave vihrajo, še vreme se je poklonilo našemu prazniku –  vremenoslovci nam obetajo čudovit sončen prazničen dan. Na Lavričevem trgu že postavljajo velik oder za slovesnost ob našem občinskem prazniku, 5. maju. Dogodek bo v živo spremljal tudi radio Robin, ki bo še prihodnjih 14 dni gostoval v ajdovskem mestnem središču. Tik pred svečanostjo, ki se prične ob 19. uri, bodo z Lavričevega trga štartali tekači UTVV. Ob 18.30 bo štart tradicionalnega majskega mestnega teka na 10 km, ob 18.45 pa se bodo s prizorišča proslave na najdaljšo, 170 kilometrov dolgo pot, podali 'cesarji' teka Emperor.

Živahno bo jutri v mestu, teki bodo med 18.45 in 22.40 občasno in za krajši čas zapirali tudi promet na Goriški cesti pri mostu čez Hubelj. Bistveno več prometa bo v mestu tudi zaradi slovesnosti. Prav tako zna biti gneča na parkiriščih v bližini prizorišč dogodkov. Svetujemo vam, da se jutri pravočasno odpravite na slovesnost, če je le mogoče peš. Parkirno mesto si lahko najdete tudi na parkiriščih na obrobju mesta, na primer na avtobusni postaji, pri nogometnem stadionu ali pri pokopališču, nato pa se sprehodite po lepo zelenem mestu do prizorišča. Prosimo za razumevanje, če se vam zgodi kakšen prometni zaplet.

peti majPredvsem pa vas prijazno vabimo na proslavo, na kateri bodo razkriti letošnji prejemniki najvišjih občinskih priznanj, prisluhnili bomo slavnostnemu govoru župana Tadeja Beočanina, nato pa uživali ob koncertu pevske zasedbe Perpetuum Jazzile.

Dobrodošli!