Otvoritev prenovljene tovarne testenin Mlinotest pospremila predsednica države dr. Nataša Pirc Musar

datum: 10.05.2023
kategorija: Novice

Foto: Jure Makovec

Podjetje Mlinotest, eno naših največjih živilskih podjetij, je danes otvorilo prenovljeno tovarno testenin, s katero podjetje krepi svojo vlogo največjega proizvajalca testenin daleč naokrog. Srečanja se je udeležila tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar. Prostore prenovljene tovarne pa si je ogledal tudi župan Tadej Beočanin.

 

Foto: Jure MakovecLeto 2023 je za Mlinotest leto testenin – prav danes so slovesno otvorili prenovljeno tovarno testenin, ki bo nudila mnogotere prednosti. Investicija, vredna 7 milijonov evrov, bo le še utrdila Mlinotestov sloves, ki postaja močan tekmec pri proizvodnji testenin tudi na tujem. Letošnje leto je nasploh v  Mlinotestu zaznamovano s sloganom, ki v nekaj preprostih Foto: Jure Makovecbesedah združuje najpomembnejše vrednote podjetja – izpolnjevanje svojega poslanstva, ponujati potrošniku le najboljše, pripadnost lokalnemu okolju, ohranjanje tradicije, pristna primorskost: »Strastni do pašte«, kot so poimenovali svoj slogan.  Kot je na današnji slovesnosti izpostavil predsednik uprave Danilo Kobal, je prenovljena tovarna odlična pridobitev tako na področju konkurenčnosti, kakovosti in nadaljnjega razvoja. »Z novo pridobitvijo odgovarjamo na številne izzive sodobnega testeninečasa, povečujemo kvaliteto in varnost izdelkov, dvigamo produktivnost in konkurenčnost, večja je možnost inovacij, digitalizacija in robotizacija proizvodnih procesov so na višjih nivojih, nižamo porabo energije in vode na enoto izdelkov in znižujemo fizično obremenitev naših zaposlenih v tovarni testenin,« pojasnjuje Kobal. Kapacitete proizvodnje so se z novo investicijo povečale za skoraj 100 %, in sicer iz 8 ton na 15 ton. Investicija pa je obsegala tudi nakup dveh novih linij za izdelavo testenin, ki lahko proizvedeta 1000 oz. 400 kilogramov testenin na uro.

Foto: Jure Makovec»Čestitke podjetju Mlinotest, našemu živilskemu velikanu, ki je s prenovljeno tovarno testenin naredil velik preskok k višji konkurenčnosti, razvoju, napredku ter zagotavljanju prijaznega delovnega okolja do vseh zaposlenih,« je ob srečanju izpostavil župan Tadej Beočanin. Čestitkam se je v nagovoru pridružila tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar, ki je izpostavila pomembnost prehranske industrije, še zlasti pa pohvalila tako zaposlene kot vodstvo podjetja Mlinotest, ki ohranja kakovost in vse bolj veča svoje proizvodne kapacitete, ob predani skrbi za zaposlene in za doseganje najvišjih standardov tako na domačem kot tujem tržišču. »Vedno, ko se v Sloveniji odpira nova proizvodnja, sem izjemno vesela in ponosna. Ker se zavedam, da je v vsako takšno investicijo potrebno vložiti veliko časa, znanja in finančnih sredstev, vam iskreno čestitam, da ste v Mlinotestu imeli podjetniški pogum in vizijo ter sprejeli odločitev, da boste vlagali v nove zmogljivosti. V vseh dolgih letih delovanja ste dokazali, da znate delati dobro pašto. To vam priznavajo predvsem zadovoljni kupci, ki prisegajo zvestobo vašim blagovnim znamkam,« je ob odprtju še povedala predsednica.