V Selu zaživela Moja pobuda mladih

datum: 29.05.2023
kategorija: Novice

Naprave za telovadbo na prostem v Športnem parku Selo so plod Moje pobude mladih.

Tudi v Selu imajo urejeno območje z napravami za rekreacijo na prostem. Da je Športni park Selo bogatejši za fitnes kotiček, so zaslužni mladi, ki so željo preoblikovali v projekt, jo uspeli postaviti na glasovalni listič participativnega proračuna Moja pobuda ter z idejo prepričali, saj je bila izglasovana. Do popolne uresničitve manjka še postavitev turistične info-table in označitev še nekaterih rekreacijskih poti.

Turistična tabla, ki pripoveduje o znamenitostih v Selu in napotuje na rekreacijske poti, čaka le še na postavitev. V Selu imajo mogočen športni park, ki pa ima predvsem veliko prostora, medtem ko je športne infrastrukture le za tiste najbolj priljubljene športne dejavnosti. Po novem tudi za telovadce – park je namreč na račun participativnega proračuna Moja pobuda dobil nov kotiček, opremljen z napravami za rekreacijo na prostem. Idejo so predlagali mladi, skupina mladih jo je tudi izglasovala. Ob fitnes napravah je območje opremljeno še s prostorom za počitek – mizo in klopmi. Tu bo prostor našla tudi nova turistično informativna tabla z zemljevidom širšega območja Sela in označenimi rekreacijskimi potmi. Tabla je že izdelana, poti v okolici pa bodo tudi kmalu označene.

 

To je že četrta uresničena Moja pobuda mladih od petih, kolikor jih je bilo izglasovanih v zadnjem paketu glasovanja. Na račun idej in pobud mladih že stoji pitnik pri Napoleonovem mostu v Dolenjah, urejena je rekreacijska točka ob Vertovčevi poti na Planini, zid v Palah je okrašen z Wajduskimi g'rfiti, v zaključevanju je rekreacijski projekt v Selu. Na uresničitev čaka še zanimiva ideja #Wokviri.se, o foto-okvirih pred zanimivimi turističnimi točkami. Nasploh ideje mladih navdušujejo s svojo ustvarjalno širino.

Naj opomnimo, da je v pripravi nov projekt participativnega proračuna Moja pobuda, ki bo delno digitaliziran in ga pričakujemo letošnjo jesen. Čas je torej za zbiranje idej ter pogovore s sosedi in sokrajani kako si z Mojo pobudo še izboljšati življenje v naši prijazni skupnosti.