Na čelu Športne zveze ostaja Miloš Popović

datum: 13.06.2023
kategorija: Novice

Konec maja je v krovni športni organizaciji na Ajdovskem potekala volilna skupščina. Na čelu Športne zveze Ajdovščina že peti mandat zapored ostaja Miloš Popović. Izvoljeni pa so bili še drugi člani predsedstva, med njimi podpredsedniško funkcijo že drugi mandat ohranja podžupan Matjaž Bajec.

šzŠportna zveza Ajdovščina združuje 53 članov in pomembno sooblikuje športno dogajanje na Ajdovskem. Odmevna je njihova prireditev 'Mini olimpijada', ki vsako leto privabi medse mnogo mladih, prav tako so pod njihovim okriljem vsako leto v sklopu prireditve podeljena športna priznanja za športne dosežke v raznolikih disciplinah. Delovanje športne krovne organizacije se odraža pri oblikovanju mnenj, povezanih z razvojem športa v občini, organizaciji promocijskih športnih prireditev, namenjenih članom ter obveščanju in pomoči pri sestavi javnih razpisov glede sofinanciranja športnih vsebin posameznih športnih društev.

Logo Športna zveza Ajdovščina Pred kratkim je Športna zveza na skupščini potrdila vodstvo za naslednja štiri leta. Na čelu zveze ostaja Miloš Popović, za slednjega je to že njegov peti zaporedni mandat. Za podpredsednika je bil v svoj drugi mandat izvoljen Matjaž Bajec iz društva Trillek. Mesto v predsedstvu Športne zveze Ajdovščina je bilo zaupano še: Ani Žigon, Blažu Pračku, Ivanu Grudnu, Davidu Marcu ter Meti Šuligoj Bavčar. Novi stari predsednik se je zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril, da bo delo v naslednjem mandatu potekalo po ustaljenih tirnicah. Dodal je, da se bo ob ustaljenih nalogah še naprej zavzemal za izboljšanje športne infrastrukture v občini Ajdovščina, za razvoj športnega turizma ter za povečanje vlaganja lokalnega gospodarstva v šport. Poudaril je, da ga veseli, da se je s tem namenom izpeljala tudi športno marketinška konferenca WSport. Še posebej je vesel, ker se je po dolgih letih končno začela gradnja gimnastične dvorane, ki bo nedvomno velika dodana vrednost k razvoju gibalnih sposobnosti otrok in mladine.