Letno kopališče odpira svoja vrata

datum: 16.06.2023
kategorija: Novice

Danes, 16. junija, od 15. ure dalje v Zavodu za šport Ajdovščina tudi uradno začenjajo kopalno sezono. Bazen bo odprt za vse, željne plavalnih zamahov tudi v soboto in nedeljo med 10. in 18. uro. Vabljeni!

Ta vikend nam vremenoslovci obljubljajo temperature okrog tridesetice. Odlična priložnost za skok po osvežitev v ajdovski bazen, ki prav ta vikend odpira svoja vrata. V petek, 1. junija, bo odprt od 15. ure dalje, v soboto in nedeljo pa med 10. in 18. uro. Tudi v prihodnjem tednu bodo odprti med tednom, in sicer od ponedeljka do četrtka med 15. in 19. uro. V petek, 23. junija, pa bo dan odprtih vrat od 15. ure dalje, vstopnine takrat ni. Sicer pa se cene vstopnic ne dražijo –  za odrasle 5 evrov, za mlajše od 14 let 3 evre, za študente in upokojence pa 4 evre.

Ajdovsko kopališče nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg bazena velikosti 50 m x 16m so v okolici tudi zelene površine za zavetje pred soncem, najmlajšim pa je na voljo bogat program otroških aktivnosti. Na kopališču so tudi manjše novosti, saj so s posebnimi tablami uredili signalizacijo, ki bo prispevala k večji varnosti kopalcev, nekaj sprememb je tudi v programu. Novost, ki se je v sklopu Zavoda za šport začela že v lanskem letu, je počitniški program za upokojence, ki bo na voljo med 19. in 23. junijem. Ta je namenjen starejšim za izboljšanje psihofizični pripravljenosti in odstiranje ter preprečevanje težav z aktivnim življenjskim vsakdanom. Informacije in prijave so na voljo na tej povezavi. 26. junija pa se začenjajo tradicionalne športne počitnice, ki jih bo letos obiskalo več kot 1000 otrok.