Dan odprtih vrat programa PUM-O

datum: 16.06.2023
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina v ponedeljek, 19. junija, organizira dan odprtih vrat programa PUM-O, kjer bo v MKC Hiša mladih ob 11. uri na ogled razstava sedežne garniture iz odpadnih palet, ki so jo pripravili udeleženci programa za mlade v sodelovanju z Garažo. Obenem pa se moč seznaniti z nadgradnjo programa.

tSte že kdaj sedeli na čisto pravi ročno izdelani sedežni garnituri iz odpadnih palet? Ali veste, da se bo od 1. julija 2023 dalje program PUM-O nadgradil in se preimenoval v PUM-O+?  PUM-O Ajdovščina bo vsej lokalni skupnosti na ogled prav danes postavil sedežno garnituro iz odpadnih palet, ki so jo udeleženci pod vodstvom zunanjega mentorja iz Garaže skrbno načrtovali in izdelovali v prvem polletju letošnjega leta. Na zaključnem dogodku, ki bo v danes, 19. junija 2023, ob 11. uri, vam bodo udeleženci predstavili celoten potek projekta, pridobljene kompetence, samo sedežno pa boste lahko tudi preizkusili. Da bo izkušnja res doživeta, pa vam bodo udeleženci programa PUM-O postregli s slastnimi palačinkami. Na samem dogodku se boste seznanili tudi z novostjo, ki jo prinaša program PUM-O+, nadgradnja dosedanjega programa PUM-O. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se čim prej prijavite na martina.bratina@lu-ajdovscina.si ali na 051 419 119.

Na LUA projektno učenje odpirajo vrata mladim, ki imajo določene težave pri šolanju oz. iščejo zaposlitev in bi potrebovali podporo. Program PUM-o je namenjen mladim med 15. in 19. letom starosti, ki želijo zaključiti šolanje, nadaljevati ali bi radi stopili na trg dela. »Radi bi pokazali, da lahko na projektni način dela skupaj z mladimi lahko marsikaj dosežemo, saj mladi spoznavajo svoje interese in dobijo potrditev, da so zmožni marsikaj narediti, to potrebujejo tudi starši,« izpostavlja direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja.