Slovesno z Županovimi peticami, programom Mladost na burji in izjemnimi plesalci

datum: 21.06.2023
kategorija: Novice

Županove petice

V Domu Krajanov v Ajdovščini je potekala slovesnost ob podelitvi značk in priznanj ob zaključku že četrtega leta izvajanja programa Mladost na burji. Slovesen popoldan je okitila tudi podelitev štirih priznanj za odličen uspeh – Županovih petic, še pred tem pa je župan pripravil sprejem našim odličnim plesalcem. Čestitamo vsem mladim, ki soustvarjajo temelje naših skupnosti!

rV središču Ajdovščine je bilo v sredo nadvse slovesno. Inštitut za mladinsko politiko je pripravil slovesnost ob zaključku že četrtega leta programa Mladost na burji. Župan je udeleženke in udeležence programa na stopnji zlata Kastra okitil s priznanji in značkami. Veliko ponosa je izrazil ob inovativnem programu Mladost na burji, ki ga Občina Ajdovščina snuje z Inštitutom za mladinsko politiko in drugimi sodelujočimi v lokalni skupnosti.

Posebno čast pa so si prislužile učenke iz Osnovne šole Danila rLokarja: Stela Balut, Tadeja Bone, Sara Pipan in Vida Černe iz Osnovne šole Šturje,  ki so vseh devet let imela odličen uspeh in prejemale same petice pri vseh predmetih. Za izjemne dosežke jih je župan Tadej Beočanin nagradil z Županovo petico in jim čestital ob edinstvenih dosežkih, ki plemenitijo celotno skupnost. »Čestitam vam ob tako pomembnem uspehu – zaslužite si veliko spoštovanje in globok poklon za vse doseženo … Naj bo vaša pot v prihodnje polna optimizma, ponosa, pokončnosti in samozavesti. Prepričan sem, da boste, okrepljene z znanjem in veščinami, premagale vse ovire.«

tŠe pred tem je župan pripravil sprejem plesalcev iz plesnih klub ADC in EL1 Plesna scena, ki so vidne rezultate dosegali v tej sezoni. Plesalkam in plesalcem je podelil pet priznanj za izjemne dosežke. Plesalke in plesalci so se iz preteklega evropskega plesnega prvenstva v Skopju vrnili z več odličji: Asja Laharnar in Lara Vrtovec iz plesnega kluba EL1 sta osvojili drugo mesto, Jon Ličen pa tretje. Odlične rezultate so plesalci želi vse leto, med plesalci ADC imamo tudi aktualne svetovne podprvake. Otroška skupina RED STORM je na svetovnem prvenstvu v Gradcu osvojila drugo mesto, Evelin Bajc pa tretje. Vsem plesalkam in plesalcem čestitamo in želimo še mnogo zagona za uspešno plesno pot – da bi še večkrat ponesli ime Ajdovščine daleč onkraj meja.

Vsem mladim pa ob zaključku šolskega leta želimo lepe, doživete in sproščujoče počitnice!