Nadaljuje se živahno poletje

datum: 14.07.2023
kategorija: Novice

Pogled iz Skrilj na Vipavski Križ

Tudi ta konec tedna bo na Ajdovskem nadvse živahno – v Skriljah bodo krajevni praznik obeležili s šagro, iz Vipavskega Križa bo odmeval dalmatinski melos, v Palah pa se bodo študentje igrali v 3. delu Kaševega letnega vrta.

Mnoge Ajdovke in Ajdovci se te dni dopustniško namakajo, nekateri v vodi, drugi v lastnem potu. So pa tudi naši kraji polni turistov, počitniške kapacitete so dobro zasedene. Tako bo poleg pestrih možnosti rekreacije in vinsko-kulinarične ponudbe živahno prireditveno dogajanje zagotovo zanimivo tudi za obiskovalce naših krajev.

Skrlanke in Skrlani bodo v soboto obeležili krajevni praznik. Skrlanska šagra, ki se je je prijelo ime »nikoli domov«, je letos v goste povabila Špadne fante. Zabava se na parkirišču ob podružnični šoli Skrilje začne že ob 18. uri popoldan.

Iz Vipavskega Križa bo ves konec tedna odmeval dalmatinski melos. V soboto zvečer bo pod zvezdami pel in igral Žan Serčič. V nedeljo pa v Križ prihaja »prvi glas Dalmacije« Marko Škugor, ki je tu že nastopil pred štirimi leti.

Klub ajdovskih študentov pa tudi v tem poletju vabi na KAŠ-ev letni vrt v Pale, ta konec tedna že na tretjo edicijo v tem poletju. Sobota bo delavniška – kreativno programiranje, mešanje koktajlov in večerni pub quiz. Nedelja pa kriminalna – zvečer imajo namreč v gosteh slovenskega pisca krimičev št. 1, Tadeja Goloba. Hkrati pa bo potekala tudi izmenjevalnica knjig.

Že prihodnji teden pa prihaja prvi poletni festival – vse je že pripravljeno za Ale v Pale, ob Sidharti pa bodo na priljubljenem festivalu nastopili še Koala voice, Murat & Jose, Masayah in mnogi drugi.