Hvala, ker nas tako množično spremljate

datum: 18.07.2023
kategorija: Novice

Statistike ogledov naših spletišč – tako uradne občinske spletne strani, kot tudi socialnih omrežij – so odlične, številke konstantno rastejo. Hvala, ker nas radi in množično spremljate.

Počitnice so, delovno življenje je na videz skorajda zamrlo, oziroma se je umaknilo v klimatizirane pisarne. Uprava Občine Ajdovščina je občankam in občanom stalno na voljo, sodelavci si dopuste načrtujemo tako, da so vsi oddelki ves čas operativni. Ker je obiskovalcev in strank ter operativnega dela manj, čas izkoristimo za vse tisto, za kar ga v sezoni zmanjka. Tako tudi zbiramo vsakovrstne podatke o našem delu, ki jih potrebujemo za različna poročila. Pobrskali smo tudi po statistiki ogledov naših spletišč, številke so zelo lepe, tako da jih z veseljem delimo z vami:

 

- v letu 2022 je po uradni občinski spletni strani brskalo 71.625 različnih uporabnikov;

- zabeleženih je bilo kar 207.119 ogledov občinske spletne strani;

- posamezni uporabnik se povprečno na naši spletni strani ustavi za skoraj 2 minuti;

- v lanskem letu ste si uporabniki ogledali kar 491.303 strani na občinskem spletišču;

- največ ogledov občinske spletne strani v letu 2022 smo zabeležili v nedeljo, 20. novembra, razlog za bogat obisk je bila skoraj zagotovo razglasitev izidov lokalnih volitev.

Ponosni smo tudi, da se radi vračate – kar dobra četrtina vseh uporabnikov ste naši stari znanci in redno prihajate na naše spletišče.

Prav tako beležimo v visok obisk na socialnih omrežjih. Občinska Facebookova stran je v obdobju zadnjih 90 dni beležila več kot 100.000 obiskov, v zadnjem mesecu se je ta povečal na za 29,2 %. V zadnjem mesecu je našo stran obiskalo 5709 obiskovalcev, največ seveda iz naše občine, sledijo pa občine Ljubljana, Vipava, Nova Gorica, Idrija, Sežana ... Iz tujih držav pa prevladuje Italija, kar verjetno izhaja iz nedavnega osveženega pobratenja z italijansko občino Quiliano. Najbolj gledane objave doslej so promocijski filmčki o Ajdovščini, še zlasti tisti, vezani na ozelenitveni projekt, veliko dosega pa prejemajo tudi zgodbe, te dnevno vidi 64 % sledilcev. Na Facebook strani prevladuje ženska populacija sledilk, skupno pa je sledilcev že več kot 4400.