Veliko gradbišče v Vrtovčah za športni park

datum: 19.07.2023
kategorija: Novice

Na Vrtovčah raste park za druženje in šport. Stroji so že zahrumeli tako na lokaciji parka, kot tudi na makadamski poti do tja. Zaradi vročine in dopustov bodo za dober teden utihnili, nato pa se nadaljujejo dela tako na cesti, kot tudi v bodočem športnem parku.

tNa Vrtovčah raste park za šport in druženje, ki si ga krajani želijo že dolgo časa. Zemljišče je bilo odkupljeno že pred leti, pred časom pa so tam zakopali stroji. Na območju parka so v teh dneh opravljali groba dela – pikiranje, izkopi, izravnava terena … Po zaključku teh del se bo nadaljevalo z izgradnjo kamnite zložbe, tribun in ostalimi betonskimi deli.

Iz bližnjih Lisjakov je do lokacije parka potrebno pripeljati vodovodno in električno napeljavo. Priključki bodo speljani pod lokalno makadamsko potjo, ki jo pretežno uporabljajo kmetje za dostope do njihovih parcel. Dela na cesti so se že pričela, vendar pa se za naslednjih 10 dni delavci umikajo na dopuste in na hladno, potem pa se bodo nadaljevala s polno paro. V začetni fazi urejanja priključkov je potrebno po celotni dolžini poti izkopati jarek za komunalno opremo, zato se bo v delovnem času, torej od ponedeljka do petka, med 7.00 in 16.00, popolnoma zapiralo lokalno makadamsko pot. Ta dela bodo trajala približno 10 dni, nato pa se bo cesto v celoti sprostilo.

tOsrednji del parka za druženje in šport na Vrtovčah bo večnamensko igrišče, veliko 28 krat 16 metrov, s treh strani zavarovano z ograjno mrežo in razsvetljeno z reflektorji. Ker je teren nagnjen, se bo nagib izkoristilo za ureditev manjše tribune. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci, saj bo v parku za druženje in šport urejeno tudi otroško igrišče z igrali. V okviru projekta je načrtovan tudi precej velik večnamenski objekt (90 m²), kjer bodo urejeni tako servisni prostori za potrebe parka, kot tudi prostori za domača društva, ki pa bo zgrajen v drugi fazi, torej po zaključku urejanja samega parka. Vrednost pogodbenih del za prvo fazo projekta je 226.030,13 evrov, ki jih bo v celoti pokril občinski proračun. Gradi podjetje Stopar iz Lokavca, ki je na javni razpis za izbiro izvajalca oddalo najugodnejšo ponudbo. Park za druženje in šport na Vrtovčah bo nared do konca letošnjega leta.