Nevihte močno klestile tudi na Ajdovskem

datum: 25.07.2023
kategorija: Novice

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, nevihte so pustošile tudi po območju naše občine. Najhuje je v Tihi dolini na Predmeji, kjer je kar nekaj hiš ostalo brez strehe. Previdno, vremenski alarmi so še prižgani! Deževalo bo še ves dan.

Šotor v Tihi doliniŽe od včeraj zvečer vreme hrumi po naših krajih. Ponoči je klestilo predvsem po spodnjem Goriškem, velikansko škodo tako na hišah in avtomobilih, kot na vrtovih in poljih, je povzročilo v Mirnu in Orehovljah. Toča je tolkla tudi po vinogradih in poljih po naših občini. Škoda bo velika.

Še huje pa je bilo danes zjutraj. Jutranja nevihta je klestila povsod, najhuje pa so jo skupili na Gori. V Tihi dolini na Predmeji je odkrilo 10 hiš. V celoti je odkrilo tudi šotor. Trenutno je na intervenciji preko 50 gasilcev iz GRC Ajdovščina in vseh prostovoljnih gasilskih društev občin Ajdovščina in Vipava. Na pomoč prihaja tudi služba nujne medicinske pomoči, vpoklicana pa je tudi gorska reševalna služba.

Težave je vreme povzročalo tudi po drugih delih občine – ceste so polne vej in listja, cestni delavci čistijo odtočne jarke. Dopoldan so gasilci odstranili mogočno padlo topolo iz ceste med Cesto in Vipavskim Križem, težave so imeli tudi v Podkraju in še nekaterih drugih krajih.

neurje, julij 2023Čeprav je bilo napovedano, pa tako silovitega divjanja vremena že dolgo nismo doživeli. Vremenski alarmi so še prižgani! Danes bo še ves dan deževalo, kako siloviti bodo nalivi, pa bo pokazal dan. Pazite nase in na svoje premoženje.

Dogajanje bomo spremljali in sproti dopolnjevali informacijo.