InCastra 2023

datum: 03.08.2023
kategorija: Novice

InCastra bo v petek, 29. septembra in soboto, 30. septembra 2023, že šesto leto zapored navdušila Ajdovščino in širšo regijo. Letošnja rdeča nit je 'zeleno, trajnostno in digitalno', zato bomo posebno pozornost namenili trajnostnim praksam, inovativnim rešitvam in zelenim projektom, ki jih bodo predstavila ajdovska podjetja. Tudi letos bodo v središču pozornosti podjetja, ki želijo izstopati in pokazati svojo raznolikost ter inovativnost.

tPetek bo namenjen učencem sedmega in osmega razreda osnovne šole. Glavni namen tega dne bo, da mladi spoznajo različna podjetja in njihove dejavnosti. Organizirani bodo ogledi podjetij, ki bodo učencem omogočili vpogled v delovne procese in poklice prihodnosti. Cilj je spodbuditi njihovo radovednost, razumeti delovanje podjetij ter spoznati možnosti, ki jih ponuja podjetništvo. Učenci devetega razreda osnovne šole pa bodo podrobneje spoznavali izbrane poklice na Regijski razvojni agenciji – ROD v sklopu InCastra mladi.

Kot je že tradicionalno, bo v soboto InCastra potekala na ajdovskem letališču. Na enem mestu se bodo predstavila ajdovska podjetja, ki pišejo uspešne zgodbe na svojem področju tako doma kot v tujini. Za dodatno popestritev dneva pa bo poskrbel Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina, ki bo najpogumnejšim obiskovalcem ponudil nepozabno doživetje v zraku. Na prizorišču ne bodo manjkali niti plesni nastopi, animacije za najmlajše, okusna lokalna hrana in pijača. Ker je letošnja InCastra digitalno obarvana, pripravljamo pester program tudi v tej smeri. S pomočjo VR očal boste vstopili v navidezno okolje, ki posnema realnost izbranega poklica. Poklice in podjetja pa boste spoznali tudi skozi lov na zaklad, najmanjši udeleženci pa bodo skozi delavnice MyMachine narisali svoj sanjski stroj.

Zainteresirana ajdovska podjetja vabimo, da postanejo del največjega dogodka ajdovske industrije in podjetništva. Sodelovanje na InCastri bo okrepilo vaš ugled in pripomoglo k večji prepoznavnosti vašega podjetja v lokalnem okolju. Za več informacij o dogodku in možnostih sodelovanja nas pokličite na telefonsko številko 05 366 47 52 ali nam pišite na elektronski naslov anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si.

Vse podrobnosti o dogodku najdete na spletni strani www.incastra.si. Spremljajte pa nas lahko tudi na Facebook in Instagram strani InCastre.

Se vidimo na InCastri!

mag. Anja Jamšek Furlan

 t