Poletno osvajanje znanja na Ljudski univerzi Ajdovščina

datum: 04.08.2023
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina tudi tekom poletja ponuja programe in raznolike dejavnosti, s katerimi nudijo osvajanje uporabnih znanj, v teku je izvajanje programa PUM-O+, priseljenci pa se intenzivno pripravljajo na izpite iz slovenščine.

Na Ljudski univerzi Ajdovščina je tudi poleti živahno in polno raznolikih dejavnosti. Nekateri mladi se intenzivno pripravljajo na popravne izpite, drugi pa uživajo v dinamičnem programu PUM-O+. Odrasli, priseljenci pa so prav tako zavzeti in se trudijo osvojiti slovenščino za lažje življenje in delo v Sloveniji ter za uspešno opravljanje izpitov na nivoju A1 ali A2B1. Ljudska univerza Ajdovščina ponuja pestro paleto priložnosti osvajanja raznolikih znanj. Zanimivo je njihovo jezikovno izobraževanje – ZIP – znanje in priložnosti na dosegu roke. Vključiti se je moč tudi v program Nemščina za mladino, kjer mladim nudijo zabavno, interaktivno učenje. PUM-O pa prinaša program usposabljanja mladih in odraslih za vstop na trg dela. Program Moja slovenščina prinaša osnove slovenskega jezika od osnov do naprednih veščin. Iz Ljudske univerze sporočajo, da so v veljavi spremembe v zakonodaji pri znanju slovenščine. »Ne odlašajte z učenjem slovenščine, saj bo to postalo nujno za nekatere postopke podaljšanja dovoljenja za prebivanje tujcev v Sloveniji,« pojasnjujejo.

• Od 28. 10. 2023 do 1. 11. 2024 bo za polnoletne družinske člane tujcev, ki podaljšujejo dovoljenje za začasno prebivanje, obvezno predložiti potrdilo o udeležbi v programu učenja slovenskega jezika in spoznavanja slovenske družbe.

• Od 1. 11. 2024 bo pogoj za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje za polnoletne družinske člane tujcev opravljen preizkus znanja slovenščine na ravni A1.

• Od 1. 11. 2024 bo za pridobitev dovoljenja za stalno prebivanje potreben pogoj opravljen preizkus znanja slovenščine na ravni A2. Pohitite in se nam pridružite v naših programih, saj si tako zagotovite lažje in uspešno življenje v Sloveniji! Dodatne informacije o zakonodaji lahko pridobite na upravni enoti v okolju, kjer bivate.

Povežite se z nami in si rezervirajte svoje mesto v programih že danes! Skupaj ustvarjamo prijetno in učinkovito učno okolje. Veselimo se vašega obiska, še sporočajo iz Ljudske univerze Ajdovščina.