Ponudite svojo pomoč prizadetim v poplavah prek aplikacije Poplave 2023

datum: 08.08.2023
kategorija: Novice

Zaživela je spletna aplikacija Poplave 2023, prek katere lahko ponudite svojo pomoč za prizadete v poplavah. Aplikacija omogoča civilni zaščiti, da ponujeno pomoč ustrezno koordinira in usmeri na pravo lokacijo ob pravem času. Prijavite se lahko prek računalnika ali mobilne naprave.

Uprava Republike Slovenija za zaščito in reševanje je včeraj vzpostavila spletno aplikacijo Poplave 2023, do katere lahko dostopate na posebni spletni strani https://poplave2023.urszr.si. Namen aplikacije je zagotoviti ustrezno in hitro pomoč prizadetim družinam ter posameznikom. Pomoč lahko ponudite kot prostovoljec, obrtnik, donator opreme, materialov ipd., za potrebe sanacije pa lahko posodite tudi potrebno mehanizacijo. Svojo ponudbo lahko pošljete tudi na spletni naslov Uprave za zaščito in reševanje poplave23@urszr.si

 

Aplikacijo je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, ki je izpostavil, da je »pomoč pomembna, a mora biti ciljno usmerjena, koordinirana ter posredovana organizirano«.  V aplikaciji bo tudi seznam artiklov, ki jih potrebujejo ljudje na prizadetih območjih. Seznam se bo dnevno lahko spreminjal glede na potrebe s terena. Uporabnik bo tako po prijavi na seznamu označil artikle, ki jih lahko ponudi, bodisi odda bodisi posodi. Nato bo dobil potrditev, da je njegova ponudba sprejeta, v dnevu ali dveh pa tudi informacijo, kje to pomoč potrebujejo oziroma kam točno naj jo usmeri.

V Ajdovščini je zanimanje za pomoč veliko, verjamemo, da vsaka dobronamerna gesta in pravilno usmerjena pomoč šteje mnogo. Odzvala so se že nekatera domača društva, pri katerih lahko pomagate z materialnimi stvarmi. MDPM Ajdovščina je pričelo z zbiranjem najnujnejših dobrin za vse prizadete v poplavah. Pomoč zbirajo vsak delovni dan med 9. in 12. uro. Dostavite lahko: hrano z daljšim rokom uporabe, hrano za živali, higienske pripomočke, ohranjena oblačila … Pred prihodom pokličite na 041 490 360.