Po devetih letih prva izpitna vožnja v Ajdovščini

datum: 09.08.2023
kategorija: Novice

Včeraj so po skoraj devetih letih prvi kandidati uspešno opravili izpitno vožnjo v Ajdovščini. Po več letih je opravljanje vozniških izpitov tako izpitnih voženj kot tudi teoretičnega dela vozniškega izpita v Ajdovščini spet mogoče. Izpolnjeni so vsi pogoji, ki omogočajo tako opravljanje izpitnih voženj kot tudi teoretičnega dela opravljanja vozniškega izpita (CPP).

tNa pobudo avtošol na Ajdovskem in pristojnih služb je pred dvema letoma Ministrstvo za infrastrukturo prisluhnilo težnjam po ponovni uvrstitvi Ajdovščine med kraje, v katerih je mogoče opravljati vozniške izpite. Potrebno je bilo najti ustrezno neprometno površino – poligon za opravljanje praktičnega dela izpita in ustrezno učilnico za opravljanje teoretičnega dela izpita. Podjetje Slo-car d. o. o. je omogočilo uporabo svojih neprometnih površin v industrijski coni Mirce, v stavbi podjetja Kurivo pa se je našla učilnica, ki ustreza vsem pogojem za opravljanje teoretičnega dela izpita. Občina v prihodnje na območju železniške postaje načrtuje ureditev ustrezne neprometne površine, ki bo služila tako opravljanju vozniških izpitov kot tudi potrebam poligona za šole vožnje. 

tPrav včeraj so prve izpitne vožnje v Ajdovščini po devetih letih uspešno odpeljali prvi kandidati, prvi dve skupini kandidatov za voznike pa sta v novi učilnici izpolnjevali vprašanja teoretičnega dela vozniškega izpita. Vzpodbudna novica je razveselila vse kandidatke in kandidate za opravljanje vozniškega izpita, nedvomno pa bodo tako starši kot kandidati za voznike, prihranili kar nekaj časa in stroškov. Zanimanja za opravljanje izpitnih voženj in izpita iz teorije v Ajdovščini je veliko. Izpitne vožnje bodo v Ajdovščini zaenkrat potekale vsakih 14 dni, glede na zanimanje pa mogoče v prihodnje še pogosteje.

Srečno in varno vožnjo vsem!