Kolesarska malica na Ajdovski tržnici

datum: 09.08.2023
kategorija: Novice

Počitnice se iztekajo, želja po aktivnostih na prostem pa ostaja. Kako povezati zdravo gibanje z zdravo prehrano in se zraven lepo imeti v prijetni družbi? Preprosto. Pripeljite se s kolesom na tokratno Drugo soboto na Ajdovski tržnici in spoznajte zdrave energijske prigrizke.

Slovenci se uvrščamo med tiste evropske narode, ki se veliko rekreirajo. Po nekaterih virih je tako ali drugače telesno aktivnih že približno dve tretjini prebivalcev Slovenije. Kaj pa zdrava hrana? Država si že nekaj let prizadeva prebivalce ozaveščati o pomenu ustreznega prehranjevanja, hkrati pa z različnimi ukrepi spodbuja zadostno domačo pridelavo kakovostne hrane. Ajdovska tržnica podpira obe vrsti prizadevanj. Lokalnim ponudnikom omogoča prostor za prodajo pridelkov in izdelkov, občanom pa ponuja priložnosti za nakup zdrave, lokalno pridelane hrane. Izkoristimo to priložnost!

Tokratna Druga sobota na Ajdovski tržnici, v soboto, 12. avgusta, med 9. in 11. uro, nas vabi, da se na tržnico podamo s kolesom in si tam privoščimo kolesarsko malico. Bogata ponudba lokalnih dobrot bo kot nalašč za spoznavanje zdravih energijskih prigrizkov, ki ji potrebujemo ob aktivnostih v naravi, pa tudi za nakup zdravih živil za tokratni podaljšan konec tedna. Pridite in uživajte v razkošju pridelkov, ki jih ponuja Vipavska dolina. V teh časih naše obilje ni več samoumevno. Čas je za hvaležnost in podporo našim kmetovalcem in pridelovalcem lokalnih dobrot!

Se srečamo na Ajdovski tržnici!

POLETNI URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00–12.00

sobota     7.00–12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/