14. avgust, dela prost dan

datum: 10.08.2023
kategorija: Novice

Vlada RS je ponedeljek, 14. avgust, določila kot dela prost dan – dan solidarnosti, z namenom, da ponudimo pomoč prizadetim v ujmi, ki je dodobra zaznamovala našo državo. Na ta dan bodo zaprti javni zavodi, tudi Občinska uprava, zdravstvene storitve v ZD Ajdovščina pa bodo delovale po ustaljenem urniku, četudi so bila sprva mišljena le dežurstva.

14. avgust je Vlada RS določila za dan solidarnosti. Dan, ko bo cela Slovenija stopila skupaj in ko bo vsak od nas po svojih močeh prispeval svoj delež. Prepričan sem, da Slovenija to zmore," je dejal premier. Štirje prosti dnevi bodo z gotovostjo prišli prav vsem tistim, ki jih je prizadejala ujma, pa tudi vsem službam zaščite in reševanja ter prostovoljcem, ki že vse od prejšnjega vikenda pomagajo na najbolj prizadetih območjih. Vsi tisti, ki bi želeli pomagati, odhajate na prizadeta območja le organizirano, pred odhodom se pozanimajte o vrsti in obliki pomoči, ki se tam potrebuje ter sledite navodilom pristojnih služb. O tem, kakšne pomoč se nekje potrebuje, najdete največ zanesljivih informacij na aplikaciji Poplave 2023, ki jo koordinira Uprava RS za zaščito in reševanje.

V ponedeljek bo torej namenjen solidarnosti, dela prost dan bo namenjen pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Zaprte bodo javne ustanove, tudi Občinska uprava na ta dan ne bo poslovala. Zdravstveni dom Ajdovščina bo delo v ponedeljek izvajal po ustaljenem urniku, četudi so sprva predvideli le dežurstva, prav tako bo po običajnem urniku odprta tudi Lekarna Ajdovščina.