Nagovor župana Tadeja Beočanina ob dnevu solidarnosti

datum: 14.08.2023
kategorija: Novice

Dan solidarnosti je danes – dela prost dan, ki je namenjen temu, da pomagamo po svojih najboljših močeh vsem, prizadetim v ujmi, ki je dodobra zaznamovala našo državo.


Občina Ajdovščina izraža solidarnost z vsemi območji, ki so jih prizadele poplave. Po naših močeh kar najbolj pomagamo pri odpravljanju posledic, na terenu so vsa naša prostovoljna gasilska društva in poklicna enota, občinski poveljnik CZ in njegov namestnik sta prevzela koordiniranje pomoči v državnem štabu, naši obrtniki s svojo težko gradbeno mehanizacijo odpravljajo posledice ujme, prav tako naša Komunalno stanovanjska družna Ajdovščina, humanitarne organizacije zbirajo pomoč za prizadeta območja, prostovoljci odhajajo na teren in še bi lahko našteval.

Narava ne prizanaša: teden pred katastrofalnimi poplavami je bilo območje Tihe doline prizadeto zaradi neurij, domačini so solidarnostno stopili skupaj in dokazali, koliko je moč doseči povezani in združeni za skupno dobro. Verjamem, da bomo tudi v teh težkih časih znali solidarno stopiti skupaj in tako skupnost kot posamezniki nuditi pomoč in oporo tistim, ki so se znašli v takšni ali drugačni stiski.
Naj bo dan solidarnosti vodilo v boljši jutri!

Tadej Beočanin, župan