Poletni remont v Dvorani prve slovenske vlade

datum: 17.08.2023
kategorija: Novice

Dvorana prve slovenske vlade v času poletja bolj izjemoma gosti dogodke, vseeno pa ne miruje. Med letošnjimi počitnicami je tako dobila nove stranske zavese na odru, prav v teh dneh pa se renovira tehnično kabino.

Sezona dvoranskih prireditev se običajno zaključi hkrati s šolskim letom, nato pa se le-te raje selijo na prosto. Med počitnicami le izjemoma odpremo vrata Dvorane prve slovenske vlade za javnost, zato pa vanjo vstopajo različni mojstri. Tako je oder dvorane že ozaljšan z novimi zadnjo in stranskimi zavesami, ki so nadomestile že zdavnaj odslužene stare zavese. Nabavljene so bile v tekstilni Trgovini Polonca v Ajdovščini, kjer so zavese iz posebnega materiala, ki ne gori, ne proseva niti ne odbija svetlobe, tudi natančno zašili in obesili.

Na drugi strani parterja pa mojstri Elite Nagode ravno danes postavljajo gradbeni oder – prenavlja se namreč tehnično kabino nad parterjem. V letošnjem letu sta bila iz zgornjih prostorov že umaknjena oba projektorja, ki že sodita v zgodovino slovenskega kina. Na račun obeh velikih strojev, ki sta razstavljena v avli dvorane, pa se je v tehniki pridobilo nujno potreben prostor za nove aparature in njihove upravljavce. V sredinskem prostoru bo tako urejeno večje okno, skozi katerega bo tehnično osebje bistveno lažje spremljalo in opremljalo prireditev na odru. Do konca poletja pa bodo na novo prebarvane tudi odrske deske.

Poletje se za Dvorano prve slovenske vlade zaključi še preden bo konec počitnic. Prvi dogodek v novi sezoni bo namreč že prihodnji teden, v soboto, 26. avgusta bo tu potekalo odprtje 5. mednarodnega festivala akvarela Castra 2023.