Živahno bo nocoj

datum: 18.08.2023
kategorija: Novice

Ste se že odločili kje boste preživeli nocojšnji večer? Se odpravljate na festival vipavskih vin in kulinarike v Vipavskem Križu ali že komaj čakate na Rudija Bučarja, ki bo pel v grajskem vrtu v Ajdovščini? Morebiti pa vas pritegne swing, ki ga »usak poletni patk« plešejo v Križu.

Začel se je še en prijeten poletni petek, ki obeta. V Vipavskem Križu je že vse pripravljeno za tradicionalni Festival vipavskih vin in kulinarike. Posebnost festivala je njegova razgibanost – vinarji bodo svoja vina na pokušino ponujali po vsem Križu. Kar 28 vinarjev se bo predstavilo, prihajajo s celotne Vipavske doline. Ob dobrem vinu so organizatorji poskrbeli tudi za ponudbo okusnih lokalnih jedi, dogajanje pa bo obogatil tudi kulturni program.

Več o Festivalu vipavskih vin in kulinarike

Tradicionalno poletja v Vipavskem Križu poživlja tudi Glasbeno društvo Nova, nocoj se bo plesni večer lepo zlil z vinskim festivalom – vabljeni na Usak patk swing, nocoj skupaj z NOVA jazz bandom.

Ljubiteljem Rudija Bučarja, ki bo nocoj skupaj s svojo Bando nastopil v grajskem vrtu, pa priporočamo, da si čim prej zagotovijo vstopnico. Rudi je vsestranski in izobražen glasbenik, njegov žanr je folk glasba, odlikuje ga brezhibna glasbena interpretacija, je mojster istrske poetike. Istrski trubadur, sodobna primorska glasbena legenda, nocoj prihaja v Ajdovščino, koncert prične ob 20. uri, število vstopnic je omejeno – klik do predprodaje.  Castra Acoustic pa že napoveduje prihodnji koncert – v soboto, 26. avgusta, v grajski vrt prihajata Vlado Kreslin in Iztok Cergol.