Poteka sanacija vrtca v Selu

datum: 18.08.2023
kategorija: Novice

Odprtje vrtca v Selu je potekalo leta 2010.

Vremenska ujma konec julija je poškodovala tudi streho vrtca v Selu, ta je že začasno sanirana. Sledi še sanacija notranjih prostorov. Do 1. septembra naj bi bil vrtec nared za sprejem otrok v novem šolskem letu.

Sanacije strehe vrtca v Selu.Toča, ki je po Vipavski dolini klestila konec junija, je poškodovala tudi streho vrtca v Selu, ki pa je bila že pred tem precej dotrajana. Škode ni veliko – zamakalo je v prostore otroških in pomožnih sanitarij ter v tehnične prostore, medtem ko so igralnice ostale suhe. Občina je nemudoma pristopila k sanaciji. Največja težava je bila najti prostega krovca, po nedavnih neurjih v državi so namreč to najbolj iskani mojstri. Začasna sanacija strehe vrtca v Selu je tako potekala na praznični 15. avgust. V prihodnjem tednu se bo saniralo še  strop in oplesk v  poškodovanih prostorih, ki se jih trenutno razvlažuje. Zaradi že poprejšnje dotrajanosti ravne strehe vrtca se bo predvidoma še v letošnjem letu pristopilo k temeljiti obnovi.

 

Vrtec v Selu preko poletja obiskuje manj otrok, kot v sezoni, tako je bil pred poškodbo tudi nekaj časa zaprt, prisotni otroci pa so v tem obdobju obiskovali vrtec v Črničah. Do ponovnega odprtja vrtca v Selu, predvidoma bo to 1. septembra, del otrok nadaljuje obiskovanje vrtca v Črničah, del otrok pa starši vozijo v vrtec Ob Hublju v Ajdovščini. Starše, ki morajo zaradi sanacije vrtca narediti kak kilometer več do nadomestnega varstva za svoje otroke, prosimo za razumevanje.