8256 kolesarjev v prvi polovici leta zapeljalo skozi mesto

datum: 19.08.2023
kategorija: Novice

Ob osrednjem krožišču v Ajdovščini že od izgradnje kolesarskih stez skozi mesto stoji kolesarski števec in pridno šteje kolesarje, ki vozijo mimo. V prvi polovici letošnjega leta se je skozi krožišče zapeljalo kar 8256 kolesark in kolesarjev.

Ajdovščina je na odlični poti, da postane vsestransko kolesarska občina. Tako mesto kot podeželje sta prepredena s kolesarskimi stezami, potmi in traili. Kolesa so na izposojo, tudi električna, na več lokacijah po občini so že nameščene e-polnilnice za kolesa, vedno več pa je tudi ostalih nujnih spremljevalnih storitev za kolesarje – od organiziranih izletov, do servisiranja.  Kolesarje pa tudi štejemo – ob izgradnji kolesark skozi mesto se je namreč ob osrednje mestno krožišče postavilo kolesarski števec. V prvi polovici letošnjega leta se je skozi krožišče zapeljalo 8256 kolesarjev. Največ v mesecu juniju – 2487, najmanj v januarju – 504. V celotnem obdobju je bilo le 6 dni brez kolesarjev, največ v januarju in februarju, zagotovo zaradi vremena. Najbolj kolesarska nedelja je bila, 7. maja, ko se je skozi središče mesta zapeljalo skoraj 200 kolesarjev, največ kolesarjev v eni uri, kar 40, pa je števec zabeležil 2. aprila ob 14. uri.

 

Številke so navdušujoče, nič pa ne bo narobe, če jih še malo popravimo navzgor, povabljeni na kolesarsko rekreacijo, za kratek čas, za krepitev zdravja in za dobro voljo.