Iščemo naj najprostovoljce in naj prostovoljne projekte

datum: 21.08.2023
kategorija: Novice

Išče se naj prostovoljec in naj prostovoljka.

Mladinski svet Ajdovščina tradicionalno objavlja razpis za najboljšo mlado prostovoljko/najboljšega mladega prostovoljca in najboljši mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina v sezoni 2022/2023. Rok za oddajo predlogov je do petka, 15. 9. 2023.

Materialno nenagrajeno delo in delovanje v korist drugega ter v korist skupine je bilo od nekdaj sestavni del medčloveških odnosov, omogočalo je preživetje rodu, skupnosti. Empatija, vzajemna pomoč sta vgrajeni v biološko, socialno in psihosocialno tkivo človeka, torej sta stari enako kot človeški rod.

Smisel prostovoljstva je v izboljšanju kvalitete našega življenja. Lahko je usmerjeno v družbo nasploh, v okolje, lahko gre za posamezne skupine (mlade, študente, otroke, starejše, bolnike) ali posameznike. Gre za delo oziroma za dejavnost, ki se lahko dotika prav vseh področij našega življenja. Lahko je pomoč posameznikom, lahko je zavzemanje za izboljšanje položaja določenih skupin, lahko spodbuja delovanje za ohranjanje okolja ali pa le dejanje, ki nekomu polepša dan. Je čisto preprosto delo, ki ga lahko opravlja vsak.


Biti ali postati prostovoljec-ka je skupek dejanj v dobro drugih in družbe. Prostovoljstvo je v občini Ajdovščina zelo razširjeno in tako rekoč že ukoreninjeno v srca lokalnega prebivalstva.  Z natečajem želijo mlade in tiste, ki delajo z mladimi nagraditi, spodbuditi in jim pokazati, da je njihovo delo cenjeno, pomembno in videno. Prijavljeni prostovoljke in prostovoljci morajo biti stari do 29 let, razen v kategoriji pod točko 5. Izbirali bomo naj prostovoljce_ke v kategorijah:

1.      Naj mladi prostovoljec_ka, ki obiskuje zadnjo triado osnovne šole in/ali je stara med 12 in 14 let.

2.      Naj mladi prostovoljec_ka, ki obiskuje srednjo šolo in/ali je stara med 15 in 18 let.

3.      Naj mladi prostovoljec_ka, ki je zaključil/a srednjo šolo in/ali je stara med 19 in 29 let.

4.      Naj mladinski prostovoljski projekt, na katerega lahko prijavite mlade, v skupini od 12 do 29 let.

5.      Naj mladi prostovoljec_ka na področju dela z mladimi, v starostni kategoriji od 30 let naprej. (NOVA KATEGORIJA)

 

Prijavnico in pogoje razpisa najdete na njihovi spletni strani www.msa.si.

Prijave pa lahko pošljete na naslov: Mladinski svet Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina ali na elektronski naslov: info@msa.si. Za dodatne informacije jih lahko pokličete na 040 212 142 (Ana).

Rok za oddajo predlogov je do petka, 15. 9. 2023.