Občini Ajdovščina za poslovno cono Gobi 1,6 milijona nepovratnih sredstev

datum: 24.08.2023
kategorija: Novice

Pogled na Poslovno cono Gobi

Občina Ajdovščina je bila uspešna na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture, ki ga je objavilo Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj in za izvedbo projekta «Gradnja komunalne infrastrukture v poslovno ekonomski coni Ajdovščina – širitev Gobi« pridobila 1,6 milijona nepovratnih sredstev. Celotna vrednost projekta je ocenjena na dobra 2,2 milijona evrov.

Pogled na Poslovno cono GobiAjdovska občina nadaljuje z uspešnim črpanjem nepovratnih sredstev. Z Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj smo uspeli pridobiti 1,6 milijona evrov, ki bo namenjen poslovni coni Gobi. Namen projekta «Gradnja komunalne infrastrukture v poslovno ekonomski coni Ajdovščina – širitev Gobi« je dodatna ureditev in razširitev poslovne cone Ajdovščina ter s tem zagotovitev pogojev za razvoj tistih podjetij, ki beležijo rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na občinski in regionalni ravni. Ta podjetja bodo lahko na podlagi investicije Občine Ajdovščina v razširitev ekonomsko poslovne infrastrukture lahko povečala obseg svojega poslovanja, ustvarjala višjo dodano vrednost in nova delovna mesta, kar bo pozitivno prispevalo h krepitvi konkurenčnosti podjetniškega okolja tako na občinski, regionalni kot nacionalni ravni.

V sklopu investicije bo zgrajena komunalna in ostala infrastruktura. Predvidena so raznolika dela: izgradnja cestne infrastrukture, komunalne kanalizacije, vodovodnega omrežja, javne razsvetljave izgradnja TK omrežja in druga investicijska dela, med drugim tudi izgradnja dveh električnih polnilnic za električna vozila. Začetek izvedbe gradbeno obrtniških in instalacijskih ter drugih del projekta je predviden v januarju 2024. Dela bodo predvidoma zaključena poleti 2024.