Novo šolsko leto tudi za Društvo MOST Univerzo za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina

datum: 16.09.2023
kategorija: Novice

Društvo MOST ponuja vrsto dejavnosti, na fotografiji kitarski krožek.

Univerze šolsko leto začenjajo nekoliko kasneje, kot šole, tako tudi Društvo MOST – Univerza za tretje življenjsko obdobje še do 22. septembra v svojih prostorih vpisuje nove člane. Program za novo sezono je pripravljen, ponudba raznolikih dejavnosti pa bogata.

V Društvu MOST so nadvse ustvarjalni - krožek ročnih del Društvo MOST vabi k vpisu v novo študijsko leto 2023/24. Pogojev za vpis ni, so zapisali, veseli pa bodo, če se jim pridružite vsi, ki vas pritegne katera od dejavnosti iz bogatega programa društva.

V novem šolskem letu ajdovska Univerza za tretje življenjsko obdobje v svoj program dodaja celo vrsto novosti znotraj petih področij dejavnosti. V poglavju »tuji jeziki« uvajajo začetne tečaje italijanščine in nemščine ter obnovitvene francoščine. Novih bo nekaj krožkov. Na področju glasbe se kitaristom, plesalcem, folkloristom letos pridružuje še krožek Potopi se v glasbo – čarobnost zvokov, z mentorjem Igorjem Hodakom, ki bo udeležence vodil med skladatelji in muzikami različnih časov in različnih žanrov. Spet v kinu je krožek, ki želi tretjo generacijo zvabiti nazaj pred veliko filmsko platno. V sodelovanju s Pilonovo galerijo Ajdovščina bo zaživel krožek Umetnostne zgodovine, mentorica bo umetnostna zgodovinarka Tanja Cigoj. Vrača pa se Člani pohodniških krožkov Društva MOST hodijo na vsakovrstne izlete. tudi Foto krožek z Bojanom Bizjakom, tokrat naslovljen Vipavska svetloba. Zanimiva in za marsikaterega upokojenca nadvse privlačna novost bo tudi krožek Sprehodi z mentorico Vesno Bratina, s kratkimi in nezahtevnimi sprehodi, primernimi tudi za »manj hitre«. Pa tudi krožek joge z mentorico Jano Križišnik bo koristen za nezahtevno razgibavanje.

Novosti pa so le delček sicer nadvse bogate ponudbe vsakovrstnih izobraževanj in usposabljanj, ki jih za kakovostno preživljanje časa v pokoju ponuja Društvo MOST Univerza za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina. Obiščite jih, prostore imajo na križišču Gregorčičeve ulice s Cesto 5. maja, v nekdanjem SDK-ju. Ali pobrskajte med njihovimi facebook objavami, tudi letni program je med njimi. Prelistajte ga, zagotovo najdete zanimivo dejavnost tudi zase.