Prostovoljci Zavoda Sopotniki na sprejemu

datum: 20.09.2023
kategorija: Novice

Prostovoljci Zavoda Sopotniki na sprejemu.

V teh dneh mineva že pet let, odkar na naših cestah srečujemo Sopotnike – označene avtomobile vozijo prostovoljci, njihovi sopotniki so starejši, ki potrebujejo prevoze. Program se je v Ajdovščini razcvetel. Sopotnikova avtomobila sta letos že drugič na poti okoli ekvatorja. Kot prostovoljna voznica se je danes preizkusila tudi sodelavka občinske uprave in občanko varno odpeljala do bolnišnice v Šempetru ter nazaj.

Sopotniki na sprejemu Občine Ajdovščina v MKC Hiša mladih.Do konca letošnjega junija je Sopotnikovih 24 šoferjev v Ajdovščini z dvema avtomobiloma opravilo kar 35.330 kilometrov. To pomeni povprečno mesečno skoraj 6000 kilometrov, iz česar sledi, da sta ajdovska Sopotnikova avtomobila že na drugi poti okoli ekvatorja! Predvsem pa to pomeni, da so se prevozi za starejše v Ajdovščini močno prijeli. Gonila sila projekta Sopotniki so prostovoljni šoferji, ki jih o potrebi po prevozu obvešča koordinatorka Tjaša Samec, hkrati je tudi kontaktna oseba za starostnike, ki potrebujejo prevoze. Ekipa je tesno povezana, šoferke in šoferji pa so postali pravi prijatelji. Danes je v prostorih MKC Hiša mladih potekal tradicionalen sprejem za prostovoljce šoferje, priredila ga je Občina Ajdovščina, v znak zahvale za res dobro delo, ki ga opravljajo. Prostovoljci so hiteli pripovedovati zgodbe iz svojega prostovoljskega vsakdana, navdušeni, da lahko sodelujejo v tako pozitivni zgodbi. Starostniki so hvaležni, da imajo možnost poklicati avtomobil na dom in to vedno znova povedo šoferjem. Ti so veseli pozitivnega odziva hvaležnih starostnikov, vožnje so običajno nadvse zabavne, pripovedujejo si šale in klepetajo. Za starostnike je to nadvse prijazna izkušnja, prav tako za prostovoljce. Ti pravijo, da jih to delo napolni, da so odzivi starostnikov neprecenljivi in da jih prav to bogati, jim daje motivacijo za naprej.

Do šempetrske bolnišnice se je kot voznica Zavoda Sopotniki odpravila tudi Jerica Stibilj z občinske uprave.

 

Danes je delo Sopotnikov opravila sodelavka občinske uprave Jerica Stibilj, ki tudi sicer skrbi za odnose z Zavodom Sopotniki. Zavod se namreč s tovrstnimi akcijami priključuje tednu mobilnosti, ki ga obeležujemo te dni. Jerica je občanko peljala v bolnišnico v Šempetru in jo tudi varno pripeljala nazaj. Tudi ta vožnja je bila predvsem zelo vesela in klepetava, pravi Jerica.Hvala vsem, ki že sodelujete v prostovoljskem programu, ki pa bo hvaležno sprejel nove prostovoljce. Če imate veselje do vožnje, pa nekaj prostega časa – Sopotniki bodo veseli vaše družbe. Za vsa vprašanja in informacije – tako za prostovoljce, ki bi se želeli pridružiti ekipi Sopotnikov, kot za starostnike, ki iščete prevoz – je na voljo Tjaša Samec na telefonski številki 051 33 99 44.