Mladost na Burji vstopa v novo sezono

datum: 25.09.2023
kategorija: Novice

Program Mladost na burji pričenja novo sezono. Program je namenjen šolarjem in dijakom, s ciljem aktivnega udejstvovanja v lokalni skupnosti. Naj bodo jesenski dnevi bogati s prostovoljskimi aktivnostmi. Mladi, poskrbite za svoje dobro počutje, raziskujte svojo poklicno prihodnost in ne pozabite na ljudi okoli sebe.

MNBV program Mladost na burji ste lepo vabljeni vsi otroci in mladi, ki živite ali se šolate v občini Ajdovščina. Posebno vabilo velja za učence zadnje triade, srednješolce in druge mlade v starosti do 21 let. Obiščite spletno stran www.mladostnaburji.si, na kateri najdete prijavni obrazec. Izpolnjenega pošljite na naslov Inštituta za mladinsko politiko. Po opravljeni prijavi prejmete lični dnevnik Kastra oz. Burja, v katerem beležite aktivnosti na štirih programskih področjih - »Moja skupnost«, »Moj prijatelj«, »Moje zdravje« in »Moj poklic«. Dnevnik Mladost na burji vam ponuja enkratno priložnost, da ovrednotite izvedene aktivnosti, tako, da razmislite kakšne izkušnje, znanja in veščine ste pridobili. Vse to vam pomaga pri iskanju zanimivega počitniškega dela, pri nadaljnjem izobraževanju in mreženju, predstavlja pa tudi motivacijo za nove izzive v prihodnosti.

Moja skupnost

Imaš idejo, pa ne veš, kako jo uresničiti? Bi se v Ajdovščini moralo več dogajati? Pogrešaš kakšne prostočasne vsebine, ki bi te zanimale? Mladinski kulturni center Hiša mladih te vabi na izmenjevalnico idej, ki bo potekala 11. oktobra 2023 ob 15. uri. Naj se sliši tvoj glas, postani aktiven del družbe. Če imaš smisel za organiziranje dogodkov, si poln/-a energije in se rad/-a zabavaš, vabljen/-a, da postaneš del ekipe mladih organizatorjev zabav za premlade. Oglasi se na info@mc-hišamladih.si  Naj Hiša mladih prekipeva od mladostne energije!

Moj prijatelj

Kdo je tvoj prijatelj? Kaj ti prijateljstvo pomeni? Kaj najraje počneš s svojim najboljšim prijateljem? Naj ti bodo ta vprašanja v pomoč pri likovnemu, literarnemu ali fotografskemu ustvarjanju za natečaj »Jaz in moj prijatelj«, ki ga razpisuje Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina. Svoj izdelek lahko oddaš na info@mdpm-ajdovscina.si do 15. oktobra. Več informacij najdeš na njihovi spletni strani.

Moje zdravje

Ali veš, da 10. oktobra praznujemo svetovni dan duševnega zdravja? Obljubi si, da boš telesno aktiven/-a, se zdravo prehranjeval/-a, se družil/-a s prijatelji, se več pogovarjal/-a, se znal/-a ustaviti, si vzeti čas za počitek ter poiskal/-a pomoč, ko boš v stiski. Učenci tretje triade, srednješolci in drugi mladi lepo vabljeni na predavanje  »Mladostniki v iskanju odgovora – od zakaj do kdo sem«, ki bo 4. oktobra 2023 ob 18. uri v amfiteatralni učilnici Srednje šole Veno Pilon v Ajdovščini. Predaval bo psihoterapevt dr. Uroš Perko v sklopu Tedna otroka, ki ga organizira Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina.

Moj poklic

Med šolskim letom aktivno raziskuj svojo poklicno prihodnost ter vse ideje in zamisli zapiši v poseben zvezek. Poišči odgovore na naslednja vprašanja: Katere so moje tri dobre lastnosti? Kaj najraje počnem v prostem času in zakaj? Kateri so moji talenti? Kaj je tisto, kar me navdušuje? Kaj je zame uspeh? Kdo mi na moji izobraževalni/poklicni poti lahko pomaga? Kje se vidim čez tri leta? Kakšna je razlika med sanjami in cilji?.

MNBZa več izzivov in idej spremljajte Facebook stran »Mladost na burji« in Instagram »Program Mladost na burji«. Naj bo oktober bogat z novimi dogodivščinami in spoznanji.

 

Urška Brežnjak, vodja programa Mladost na burji