Odprt razpis: štipendije, tudi za deficitarne poklice, nagrade

datum: 25.09.2023
kategorija: Novice

Med deficitarnimi poklici letos tudi tehnik mehatronike.

Na spletišču Občine Ajdovščina je objavljen Javni razpis za dodelitev občinskih štipendij, štipendij za lokalno pomembne ali deficitarne poklice ter nagrad za izjemne dosežke in uspehe v letu 2023. Prijava na razpis bo prvič omogočena preko spletne aplikacije – razpis bo odprt do 16. oktobra.

Na septembrski redni seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina je bil sprejet nov Pravilnik o štipendiranju ter nagradah za izjemne dosežke in uspehe dijakov in študentov, katerega bistvena sprememba je fiksen znesek štipendije (v preteklih letih se je le-ta usklajeval z višino minimalne plače). Sprememba se ne nanaša na dijake in študente, ki že prejemajo štipendijo za deficitarne poklice, prejemali jo bodo po starem načinu.

 

Preko razpisa bodo podeljene 4 štipendije za lokalno pomembne poklice, gre za izobraževanja za poklice elektrotehnik, gradbeni tehnik, tehnik mehatronike, zobotehnik, profesor razrednega pouka, profesor matematike/računalništva, inženir gradbeništva, inženir elektrotehnike, inženir računalništva in informatike, medicinska sestra/zdravstvenik, zdravnik specialist družinske medicine, zdravnik pediater.

Podeljenih bo tudi 10 občinskih štipendij za dijake oziroma študente iz socialno in ekonomsko šibkih družin ter nagrade za izjemne dosežke in uspehe dijakov in študentov na področju znanosti, kulture, umetnosti ter uspehov na področju izobraževanja.

Podrobni pogoji so navedeni v razpisni dokumentaciji, ki je objavljena na spletni strani Občine Ajdovščina