ZKD Ajdovščina vabi k vpisu v gledališki abonma

datum: 28.09.2023
kategorija: Novice

Zveza kulturnih društev Ajdovščina vabi ljubitelje gledališča k vpisu v abonma. Štiri profesionalne gledališke hiše prihajajo v goste, dve predstavi pa si bodo abonenti ZKD Ajdovščina ogledali v matičnih gledališčih. Cena abonmajev ostaja enaka lanski, 50 evrov, oziroma 40 evrov za upokojence, dijake in študente.

Nabor predstav za letošnji gledališki abonma ZKD Ajdovščina je sestavljen. Kar štiri velike gledališke hiše prihajajo v Dvorano prve slovenske vlade – tudi v letošnji sezoni bodo predstave na sporedu ob sredah ob 20. uri. V novembru bo na obisku Gledališče Ptuj s predstavo I Love Njofra, z Gojcem v glavni vlogi. V decembru se abonenti odpravljajo na obisk v Ljubljano. V januarju nas bo zabaval Špas teater s predstavo Vinka Moderndorferja Boeing Boeing. Februarja bo na sporedu Tolstojeva drama Oblast teme v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje, režija Maša Pelko. V marcu ponovno sledi obisk matičnega gledališča ali v Novi Gorici ali pa v Trstu. Zadnja predstava pa bo družinska drama Maruše Krese Da me je strah, v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, režija Anđelka Nikolič.  

Nabor predstav je žanrsko pester – od komedije do družinske drame. Ljubitelji gledališča se bodo gotovo našli v napovedanih predstavah. Vpis abonmajev bo potekal od 5. do 15. oktobra, vsak dan med 9. in 12. ter med 13. in 15. uro, na sedežu ZKD Ajdovščina, Gregorčičeva 17 (nad nekdanjo trgovino NKD, tretja vrata levo).

Povezava na spletno stran ZKD Ajdovščina s predstavitvijo letošnjega abonmaja