Vabljeni k sodelovanju pri pripravi izhodišč za spremembe in dopolnitve OPPN za večstanovanjsko sosesko Lipa

datum: 20.10.2023
kategorija: Novice

Pripravljajo se spremembe občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje nekdanje tovarne Lipa v Ajdovščini. Občina Ajdovščina vabi občanke in občane k sodelovanju že pred uradnim pričetkom postopka spremembe OPPN.

Občina Ajdovščina je v pripravah na postopek sprememb in dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje, ki ga je še do nedavna zasedal industrijski kompleks nekadnje tovarne Lipa. Bistvena sprememba je na področju namembnosti – doslej je bilo to območje namenjeno industrijski dejavnosti, odslej pa bo to večstanovanjska soseska Lipa, oziroma bo območje namenjeno centralnim dejavnostim. Območje se bo nekoliko razširilo proti severu (do Lokavščka) in jugu, vanj je zajeta tudi cesta na ulici Quiliano na vzhodni strani območja.

 

Še preden se postopek uradno prične, bi želeli predlog oblikovati tudi s pomočjo javnosti. Mnenja, predlogi in pripombe občank in občanov bodo zagotovo pripomogli k načrtovanju smiselnih, trajnostnih in tako tudi bolj kakovostnih rešitev.

Na tej povezavi so objavljeni predlog sklepa, strokovne podlage, povezava do grafične predstavitve OPPN za večstanovanjsko sosesko Lipa ter obrazec za vaša mnenja, predloge in pripombe.

Vabljeni k sodelovanju!