Kino med počitnicami

datum: 26.10.2023
kategorija: Novice

Pred vrati so prve šolske počitnice, z njimi pa se v Ajdovščino vrača kino. V četrtek in petek, 2. in 3. novembra, ljubitelji filma vabljeni v Dvorano prve slovenske vlade, odvrtele se bodo najnovejše filmske uspešnice – za vse generacije.

Počitniški kino se vrača v Dvorano prve slovenske vlade z najnovejšimi svetovnimi filmskimi uspešnicami.

V četrtek, 2. novembra, ob 19.00 bo na sporedu zgodovinska drama Martina Scorseseja z Leonardom DiCaprijem v glavni vlogi, posneta po resničnih dogodkih. Film MORILCI CVETNE LUNE govori o plemenu Osage, o njihovem življenju, nenadnem bogastvu, pa tudi izkoriščanju, krajah in umorih, ki so jih doživljali s strani preračunljivcev …

V petek, 3. novembra, se bosta na velikem platnu Dvorane prve slovenske vlade odvrtela dva filma. Ob 17.00 v kino vabljeni najmlajši, na zadnjo avanturo TAČKE NA PATRULJI: SILNI FILM. Reševalni kužki tokrat dobijo supermoči in postanejo mogočni …

Ob 20.00 pa bo na sporedu grozljivka iz franšize IZGANJALEC HUDIČA: VERNIK. Film je premiero doživel v letošnjem oktobru, natanko 50 let po prvem filmu, ki je osupnil filmski svet in postal prva grozljivka, ki je bila kadarkoli nominirana za oskarje. Prvič po filmu iz leta 1973 oskarjevka Ellen Burstyn znova zaigra v svoji ikonični vlogi Chris MacNeil.

Vstopnice (5 evrov) bodo na voljo uro pred predstavo v avli dvorane, v kratkem pa tudi v spletni predprodaji na Moje karte. 

morilci cvetne lune Izganjalec hudiča