Medene novice: Najbolje ocenjen med v Sloveniji je Lisjakov iz Vrtovč

datum: 03.11.2023
kategorija: Novice

Čebelarstvo Lisjak žanje s svojimi medenimi izdelki same odlične uspehe. Z dveh ocenjevanj so se vrnili s štirimi zlatimi odličji in posebnim nazivom – najbolje ocenjenim medom v Sloveniji. Čestitamo!

tČebelarsko društvo Semič je zadnjo oktobrsko nedeljo v Kulturnem centru Semič priredilo podelitev priznanj 21. mednarodnega ocenjevanja medu. Številčno najbolj zastopani so bili letos vzorci kostanjevega medu, nato lipovega, gozdnega in cvetličnega medu. Ocenjevalci so podelili 29 zlatih, 26 srebrnih in 13 bronastih priznanj. Šampiona 21. ocenjevanja si je z akacijevim medom prislužil Darko Milinković iz hrvaške Konjščine. Najbolje ocenjen med iz Slovenije pa je pridelalo Čebelarstvo Lisjak iz Vipavske doline. Poleg prestižnega naziva so Lisjakove čebelice iz tekmovanja v Semiču prinesle še dve zlati odličji, in sicer za lipov in hojev med. Prav tako so se z obalnega tekmovanja, ki ga prireja Obalno čebelarsko društvo Koper, vrnili z dvema zlatima priznanjema. Čestitamo!

Čebelarsko Lisjak slovi po svojih raznovrstnih in vrhunsko pridelanih medenih izdelkih, ki jih lahko kupite na Ajdovski tržnici, saj so tam redni ponudniki. Med bo v tem jesensko-zimskem času še kako koristno živilo.