Vreme ne prizanaša: za naše območje oranžno opozorilo

datum: 02.11.2023
kategorija: Novice

ARSO je zaradi napovedanih obilnih padavin za severozahod Slovenije za danes popoldne, zvečer in ponoči izdal rdeče opozorilo, za naše območje pa je v veljavi oranžen alarm. Največ težav se pričakuje zaradi intenzivnih padavin, ki utegnejo na našem območju povzročiti razlivanje meteornih voda. Nevšečnosti lahko na nekaterih predelih povzroči tudi južni veter. Previdno in varno!

Prejšnje obilnejše padavine so največ nevšečnosti na našem območju pustile v Zavinu.Po vremensko umirjeni praznični sredi je pred nami nova sprememba vremena. Spet nas bodo zajele obilne padavine, ki prinašajo razlivanja rek in proženje plazov na že zdaj zelo razmočenem terenu.  Najbolj burno dogajanje nas čaka ponoči, ko se bo čez naše kraje pomikala hladna fronta, svarijo na vremenskem portalu meteoinfo.si. Pristojne službe opozarjajo na previdnost, zlasti pri zaščiti svojega imetja ter pri čiščenju dvorišč, odpadlega listja, ki bi utegnilo povzročiti zamašitev odtočnih kanalov in lokalno poplavljanje. Iz Štaba CZ sporočajo, da sicer večjih razlivanj vodotokov, kot sta Hubelj in Vipava, tokrat ne pričakujemo, bodo pa intenzivne padavine povzročile razlivanje meteornih voda, nevšečnosti lahko na nekaterih izpostavljenih predelih Gore povzroči tudi južni veter, ki bo v sunkih dosegel hitrost od 80 do 100 km/h. 

Pravočasno umaknite vredne stvari na varno, poskrbite za samozaščitno ravnanje in v primeru ogroženosti pokličite 112. Previdno in varno!